Nyitak Friendly, PDF & Email

Penting pikeun terang kumaha nyerat saé dina damel sareng hindarkeun kasalahan sareng kekecapan anu goréng. Kanggo ngalakukeun ieu, solusi anu pangsaéna nyaéta nyéépkeun waktos pikeun maca deui saatos réngsé nyerat. Sanaos ieu paling sering mangrupikeun léngkah anu dianggurkeun, éta ngagaduhan peran anu penting dina kualitas téks pamungkas. Ieu sababaraha tips pikeun maca ogé.

Proofread pikeun téks

Éta mangrupikeun patarosan di dieu pikeun maca deui ku cara global mimitina. Ieu bakal janten kasempetan pikeun nempatkeun téks dina sirah anjeun sacara gembleng sareng pikeun mariksa patalina rupa-rupa pamanggih ogé panataan ieu. Ieu biasana disebat maca latar sareng éta ngabantosan pikeun mastikeun yén téksna asup akal.

Kalimah panyarapna

Saatos maca sakabéh téks, anjeun kedah ngalih kana maca kalimatna. Léngkah ieu tujuanana pikeun netelakeun kalimat anu béda-béda bari ningkatkeun perbaikan ungkapan anu digunakeun.

Maka anjeun bakal merhatoskeun struktur kalimat anjeun sareng nyobian pikeun ngawatesan kalimat anu panjang teuing. Idéalna nyaéta kalimat antara 15 dugi ka 20 kecap paling henteu. Nalika fase na langkung panjang tibatan 30 kecap, janten hésé maca sareng ngartos.

Janten nalika anjeun nyanghareupan kalimat anu panjang salami panyuntingan anjeun, anjeun ngagaduhan dua pilihan. Anu kahiji nyaéta ngabagi kalimat kana dua. Anu kadua nyaéta ngagunakeun panyambung logis anu disebut ogé "kecap pakakas" dina raraga nyiptakeun konsistensi antara kalimat anjeun.

maca  Tanda tangan email propésional

Salaku tambahan, disarankan pikeun nyingkahan kalimat pasip sareng langkung resep kana sora anu aktip.

Pariksa panggunaan kecap

Anjeun ogé kedah pastikeun anjeun parantos nganggo kecap anu leres dina tempat anu leres. Di dieu, penting pisan pikeun ngagunakeun kosa kata khusus pikeun bidang profesional. Dina pengertian ieu, anjeun kedah nganggo kecap anu aya hubunganana sareng bidang kagiatan anjeun. Nanging, anjeun kedah pokus kana kecap-kecap anu dipikaterang, pondok sareng jelas.

Terang yén kecap anu saderhana, gampang dipikaharti ngajantenkeun pesen langkung tepat. Janten anjeun bakal yakin yén pamiarsa bakal gampang ngartos téks anjeun. Di sisi anu sanésna, nalika anjeun nganggo kecap anu panjang atanapi langka, gampang maca éta bakal kapangaruhan pisan.

Ogé, émut pikeun nempatkeun kecap-kecap anu paling penting dina awal kalimat. Panilitian parantos nunjukkeun yén pamiarsa ngémutan kecap-kecap dina mimiti kalimat langkung seueur.

Proofread pikeun standar sareng konvensi

Anjeun kedah ngalakukeun anu pangsaéna pikeun menerkeun perjanjian gramatikal, kasalahan éjahan, aksen, sareng tanda baca. Mémang, studi anu parantos dikutip nunjukkeun yén éjahan diskriminatif. Kalayan kecap séjén, anjeun résiko disalahkeun atanapi dianggap parah ku pamiarsa anjeun upami téks anjeun ngandung kasalahan.

Pilihan sanésna nyaéta ngagunakeun perangkat lunak koréksi pikeun ubar kasalahan anu tangtu. Nanging, éta kedah dianggo kalayan ati-ati sabab tiasa ngagaduhan watesan dina hal sintaksis atanapi tata basa. Kituna, aranjeunna henteu kedah leres-leres dipercaya.

Tungtungna, baca téks anjeun sacara kuat ku kituna anjeun tiasa ningali kalimat anu salah disada, pangulangan, sareng masalah sintaksis.

maca  Tungtung mail, rumus sopan abandon