Nyitak Friendly, PDF & Email

Nulis di tempat damel henteu sakumaha gampang anjeun panginten. Mémang, éta henteu sapertos nyerat ka rerencangan caket atanapi dina média sosial. Ieu naha penting pikeun nyobaan ningkatkeun tulisan panulis anjeun unggal dinten. Nyatana, dunya propésional nungtut yén nulis karya janten épéktip. Kusabab reputasi perusahaan dimana anjeun damel gumantung kana éta. Pilarian terang dina tulisan ieu kumaha ningkatkeun kalimat tina tulisan nalika damel.

Hilap inohong pidato

Pikeun ningkatkeun kalimat tina tulisan anu damel, mimitian ku sisihkan inohong pidato sabab anjeun henteu dina kontéks tulisan sastra. Kituna, anjeun moal peryogi kiasan, kiasan, metonimia, jst.

Nalika anjeun nyandak résiko tina ngagunakeun inohong pidato dina nyerat anjeun nalika anjeun damel, anjeun tiasa résiko némbongan dina panon anu maca. Mémang, anu ieu bakal nganggap yén anjeun tetep dina jaman dimana jargon terang kumaha maksakeun hormat sareng takwa ka panganteur.

Pasang inpormasi penting dina awal kalimat

Pikeun ningkatkeun kalimat dina nyerat karya anjeun, pertimbangkeun nempatkeun inpormasi dina awal kalimat. Éta bakal janten cara pikeun ngarobih gaya anjeun sareng misahkeun diri tina subyek klasik + kecap pagawéan + pelengkap.

Pikeun ngalakukeun ieu, sababaraha pilihan sayogi pikeun anjeun:

Pamakéan participle katukang salaku kecap sipat : contona, resep kana tawaran anjeun, kami bakal silih kontak deui minggu payun.

Lengkepna disetél dina awal : dina 16 Pebruari, kami dikirim anjeun a pos...

maca  Cara nulis surelek jelas tur profésional?

Kalimah dina infinitive : Salaku lajuning wawancara, kami ngumumkeun validasi tina aplikasi anjeun ...

Ngagunakeun formulir impersonal

Ngaronjatkeun tulisan anjeun dina padamelan ogé ngandung hartos mikir ngeunaan ngagunakeun rumus impersonal. Maka bakal janten patarosan dimimitian ku "anjeunna" anu henteu nunjuk nanaon atanapi saha waé. Salaku conto, disatujuan yén kami bakal ngontak deui panyadia dina saminggu, perlu ditingali deui prosedurna, jst.

Ganti kecap gawe boilerplate

Ogé ngeuyeuban tulisan propésional anjeun ku ngalarang ayat-ayat master sapertos "gaduh", "janten", "to do" sareng "to say". Nyatana, ieu mangrupikeun kecap gawe anu teu ngeuyeuban tulisan anjeun sareng maksa anjeun nganggo kecap sanés pikeun ngajantenkeun kalimatna langkung pas.

Janten gentos kecap pagawéan boilerplate ku kecap pagawéan kalayan hartos anu langkung pas. Anjeun bakal mendakan seueur sinonim anu ngamungkinkeun anjeun nyerat kalayan langkung pas.

Kecap anu tepat tibatan periphrases

Periphrasis ngarujuk kana ngagunakeun définisi atanapi ungkapan panjang tibatan kecap anu tiasa dijumlahkeun sadayana. Salaku conto, sababaraha nganggo kecap "anjeunna anu maca" tibatan "anu maca", "éta parantos diperhatoskeun ..." tibatan "anjeun parantos diinformasikeun ...".

Nalika kalimat janten panjang teuing, anu nampi gancang tiasa ical. Di sisi anu sanésna, panggunaan kecap anu singget sareng tepat bakal gampang maca.