Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngagaduhan rencana nyerat sapertos gaduh proyek anu saé sateuacan bisnis atanapi ngararancang modél sateuacan ngawangun gedong. Désainna sok miheulaan réalisasi upami henteu hasilna hasilna tiasa pisan bénten sareng ideu aslina. Nyatana, ngamimitian nyusun rencana nyerat sanés nyia-nyiakeun waktos tapi langkung hemat waktos sabab damel padamelan parah hartosna kedah ngébréhkeun deui.

Naha gaduh rencana nyerat?

Ngagaduhan rencana mangpaat, sabab nyerat damel mangrupikeun eusi anu manpaat anu tiasa ngagaduhan sababaraha tujuan. Mémang, tujuanana tiasa informatif, iklan, atanapi anu sanés. Rencana idéal gumantung kana tujuan téks. Tulisan anu ngagaduhan ukur tujuan yén inpormasi henteu tiasa ngagaduhan struktur anu sami sareng téks anu sanés anu ngagaduhan tujuan pujukan sareng prospek. Janten, pilihan rencana kedah ngajawab patarosan ngeunaan sifat anu nampi sareng ogé kedah tumut kana masalah.

Karakteristik rencana nyerat anu saé

Sanaos unggal tembakan khusus, aya sababaraha kriteria umum anu kedah diturut ku unggal panulis propésional. Éta utamina ngeunaan urutan sareng konsistensi. Ieu ngandung harti yén anjeun moal tiasa numpuk sadaya ideu anjeun babarengan, sanaos sadayana relevan. Saatos anjeun daptar sadaya ideu, anjeun kedah ngatur sareng ngaheulakeunana dina urutan anu ngamungkinkeun pamaca anjeun ningali tumiba téksna salaku logis tur jelas. Pikeun ngalakukeun ieu, susunan ide kedah progresif sareng terstruktur, anu ngamungkinkeun anjeun nyorot elemen-elemen tinangtu anu anjeun badé narik perhatian.

maca  Sampel surat pikeun kontes hiasan garnish

Pikeun patarosan terang naha urang tiasa gaduh rencana universal, jawabanana jelas henteu kusabab rencana nyerat nuturkeun tujuan komunikasi. Janten, anjeun moal tiasa suksés dina rencana anjeun upami henteu jelas sacara jelas tujuan komunikasi anjeun. Janten, urutan anu leres mangrupikeun watesan tujuan; teras, pamekaran rencana numutkeun tujuan ieu; sareng akhirna, nyusunna nyalira.

Ngagaduhan rencana numutkeun tujuan anu kedah dihontal

Pikeun unggal jenis téks aya rencana anu cocog. Ieu kumaha sering diperyogikeun pikeun gaduh rencana deskriptif nalika tujuan anu ditetepkeun nyaéta déskripsi produk atanapi opini ngeunaan jasa. Ieu ogé kumaha cocog pikeun milih rencana enumerative pikeun mémori, dokumen kasimpulan atanapi laporan. Pikeun pitch, anjeun tiasa milih rencana démo, sareng inpormasi, rencana gaya nétral sababaraha menit. Salaku tambahan, dukungan ogé penting dina pilihan rencana. Ieu kumaha pikeun email rencana jurnalistik atanapi piramida tibalik sering tiasa ngalakukeun trik.

Parameter sanésna tiasa mangaruhan garis besar sapertos ukuran téks. Ieu kumaha dimungkinkeun pikeun ngagabungkeun dua atanapi tilu gambar pikeun téks anu panjang pisan. Bisi mana waé, rencana na kedah saimbang dina inti atanapi dina bentuk.