Print Friendly, PDF & Email

Excel minangka piranti lunak saka Excel Microsoft, kalebu ing paket Office. Kanthi program iki bisa kanggo format lan ngembangaken spreadsheets, makili antarane liyane. Biaya kanggo ngetrapake proyek sampeyan, panyebaran biaya, analisis grafis. Ing antarane akeh fungsi sing kasedhiya, pangembangan rumus kanggo ngotomatisasi petungan banget dihargai. Kabeh kanggo ngatur data lan ngatur macem-macem jinis grafik.

Excel asring digunakake kanggo nyiapake, utamane:

  • Anggaran, kayata nggawe rencana pemasaran umpamane;
  • Akuntansi, kanthi manipulasi sarana pitungan lan laporan akuntansi, kayata arus kas lan bathi;
  • Nglaporake, ngukur kinerja proyek lan nganalisa variasi asil;
  • Invoice lan dodolan. Kanggo manajemen data dodolan lan invoice, bisa mbayangno formulir sing dicocogake kanggo kabutuhan tartamtu;
  • Perencanaan, kanggo nggawe proyek lan rencana profesional, kayata riset pemasaran antara liya;

Apa operasi dhasar Excel:

  • Nggawe tabel,
  • Nggawe buku kerja,
  • Format spreadsheet
  • Entri data lan petungan otomatis ing spreadsheet,
  • Printing lembar kerja.
maca  3 strategi kanggo adol kanthi online

Kepiye carane nindakake sawetara operasi dhasar ing Excel?

  1. Nggawe tabel:

Klik ing pilihan Anyar banjur pilih cithakan sing kasedhiya, sing bisa dadi: spreadsheet kosong, cithakan standar utawa cithakan anyar sing wis ana.

Kanggo nggawe buku kerja, penet pilihan File (dumunung ing menu ndhuwur), banjur New. Pilih opsi Blank workbook. Sampeyan bakal sok dong mirsani sing document wis 3 sheets, kanthi ngeklik tombol mouse tengen, iku bisa kanggo mbusak utawa masang minangka akeh sheets minangka perlu.

  1. Aplikasi wates:

Pisanan pilih sel, klik ing Pilih Kabeh pilihan (dumunung ing menu ndhuwur), banjur pilih saka tab Ngarep, pilihan Font lan gulung mudhun kanggo pilihan Borders, saiki sampeyan mung kudu milih gaya sing dikarepake.

  1. Kanggo ngganti werna:

Pilih sel sing dikarepake lan teks sing pengin diowahi. Pindhah menyang pilihan Ngarep, Sub-item font, klik Warna Font lan urutan ing Warna Tema.

  1. Kanggo nyelarasake teks:

Pilih sel kanthi teks, klik Ngarep, banjur klik Alignment.

  1. Kanggo aplikasi shading:

Pilih sel sing pengin diganti, pindhah menyang menu ndhuwur banjur klik Ngarep, banjur menyang subgrup Font, banjur klik Isi Warna. Bukak pilihan Warna Tema lan pilih warna favorit.

  1. Entri data:

Kanggo ngetik data menyang spreadsheet Excel, cukup pilih sel lan ketik informasi kasebut, banjur pencet ENTER utawa, yen sampeyan seneng, pilih tombol TAB kanggo pindhah menyang sel sabanjure. Kanggo nglebokake data anyar ing baris liyane, pencet kombinasi ALT + ENTER.

  1. Kanggo nggawe kesan:

Sawise ngetik kabeh informasi, ngowahi format spreadsheet lan grafis kanthi cara sing dikarepake, ayo nerusake nyithak dokumen kasebut. Kanggo nyithak spreadsheet, pilih sel sing bakal ditampilake. Klik ing menu ndhuwur "File" banjur klik Print. Yen sampeyan seneng, gunakake trabasan keyboard, yaiku CTRL + P.

maca  Pendapat ANSSI babagan migrasi menyang kriptografi pasca-kuantum

ing kesimpulan

Yen sampeyan pengin ngerti liyane babagan nggunakake program karya Excel, aja ragu-ragu kanggo olahraga dhewe free karo video profesional ing situs kita.