Print Friendly, PDF & Email

 

Dina iki, email minangka cara paling apik kanggo komunikasi kanthi gampang, kacepetan lan efisiensi. Kanggo ijol-ijolan profesional, iki cara paling umum digunakake.

Kanggo nulis a mail profesionalkita kudu ngormati kriteria tartamtu, tips lan aturan, sing bakal kita coba nerangake sampeyan ing saindhenging artikel.

Conto rencana nulis kanggo email profesional 

Kadhangkala email bisa rumit kanggo ngatur ing konteks profesional. Rencana kanggo nulis kanggo nulis email profesional kudu dilebokake ing panampa panampa kabeh unsur sing perlu lan cekak.

Kanggo nulis email profesional, sampeyan bisa nggunakake rencana ing ngisor iki:

  • Obyek sing jelas lan eksplisit
  • Rumus panjapukan
  • Awal sing kudu nempuh konteks komunikasi
  • Rumus duweni kesimpulan
  • A tandha

Pilih subyek email profesional

Diperkirakan manawa profesional bisa nampa rata-rata 100 email saben dina. Mula, sampeyan kudu milih subyek email supaya bisa dibukak. Kanggo nindakake iki, ana aturan sing kudu ditindakake:

1-Tulisi obyek sing cendhak

Kanggo nambah tarif mbukak email, para ahli nyaranake nggunakake subjek maksimal 50 karakter.

Sampeyan mung duwe papan winates kanggo nulis obyek, supaya sampeyan kudu milih obyek tartamtu, nalika nggunakake kertu tindakan sing ana hubungane karo isi email sampeyan.

Umumé, obyek sing dawa durung diwaca ing Smartphone, sing dadi luwih umum digunakake dening para profesional kanggo mriksa email.

2-Ngatur subyek email sampeyan

Yen bisa, sampeyan kudu sebutno jeneng lan jeneng pisanan kontak ing tingkat obyek. Iku unsur sing bisa nambah tingkat pambuka.

Kanthi masang rincian panampa sampeyan ing tingkat subyek email, dheweke bakal rumangsa aweh nilai lan dikenali, kang bakal menehi saran kanggo mbukak lan maca email sampeyan.

Awak email profesional 

Kanggo nulis email profesional, disaranake kanggo nulis kanthi jelas awak email sampeyan tanpa ninggalake subyek lan kabeh miturut standar lan gaya presentasi tartamtu.

Priksa manawa nulis email cendhak, kanthi ukara singkat lan tepat sing bakal menehi panglipur luwih marang panampa.

Ing ngisor iki sawetara perkara sing kudu dielingi: 

1-Gunakake Font Klasik

Umume layanan email ngidini pangguna milih font lan gaya teks. Nalika nerangake email profesional, pilih font klasik kayata "Times New Roman" utawa "Arial".

Ora disaranake nggunakake font hiasan.

Sampeyan uga nyaranake:

  • Nganggo ukuran font sing bisa diwaca
  • Aja nyolong, nyorot, utawa werna
  • Ora nulis kabeh teks ing huruf kapital

2-Nulis formula rumus apik

Kanggo email profesional, luwih becik kaya ing ndhuwur kanggo alamat addressee kanthi jeneng, nalika kalebu judhul kewenturan wong diiringi dening jeneng mburi.

maca  Email sing cepet banget metu bisa dadi email sing mbebayani kanggo penulise

3-Introduce dhewe ing paragraf pisanan

Yen sampeyan nulis kanggo wong pisanan (klien anyar kayata), iku penting banget kanggo ngenali dhewe lan ucapna sedhela tujuan pesen sampeyan.

Sampeyan bisa nemtokake kanggo presentation cilik utawa loro sentences.

4-Informasi paling penting ing prioritas

Sawise presentasi, kita menyang titik sing paling penting.

Sangat menarik kanggo ngutip informasi paling penting ing awal email sampeyan. Sampeyan bakal nyimpen wektu panampa kanthi njlentrehake maksud sampeyan.

Sampeyan kudu narik kawigaten koresponden lan terus terang.

5-Gunakake kosakata resmi

Awit sampeyan nulis email profesional, sampeyan kudu nggawe kesan sing apik.

We menehi saran supaya sampeyan nulis lengkap kalimat kanthi gaya sopan.

Ora disaranake nggunakake:

  • Tembung slang;
  • Singkatan sing ora ana guna;
  • Emoticon utawa emoji;
  • Lawakan;
  • Tembung ora sopan;

6-Nggawe kesimpulan sing cocok

Kanggo ngrampungake email, kita kudu mikir babagan tandha kanggo nggunakake, nada kanggo diadopsi, lan rumus politeness kanggo milih.

Perlu ditemokake yen komunikasi profesional tetep dadi basa codified banget. Penting banget kanggo ngerti aturan lan milih rumus sing bener kanggo nggunakake ing mburi email.

Rumus sing digunakake kudu disesuaikan karo kualitas panampa lan konteks bursa kasebut.

Contone, yen sampeyan ngobrol karo pengawas utawa klien, sampeyan bisa nggunakake "salam tulus", sing minangka ukara sing paling cocog. Dene yen kolega, kita bisa mungkasi email kanthi ekspresi "Sugeng rampung!" "

Kanggo tandha tandha, sampeyan bisa nyetel piranti lunak email kanthi otomatis masang tandha pribadi ing mburi email kita.

Supaya efektif, tandatangan kudu cekak:

  • Ora luwih saka 4 baris;
  • Ora luwih saka 70 karakter per baris;
  • Ketik jeneng ngarep lan mburi, fungsi, jeneng perusahaan, alamat situs web, nomer telpon lan faks, lan bisa uga ana link menyang profil LinkedIn utawa Viadeo;

contone :

Robert Holliday

Wakil perusahaan Y

http: /www.votresite.com

Telpon : 06 00 00 00 00 / Fax: 06 00 00 00 00

Ponsel: 06 00 00 00 00

Sawetara ekspresi sing sopan:

  • Cordally;
  • Salam hormat;
  • Salam hormat;
  • Ngurmati;
  • Salam pambuka;
  • Salam hormat;
  • Panjenengan,
  • Seneng banget ketemu maneh;
  • Salam padhang ...

Kanggo wong sing ngerti banget, kita bisa nggunakake formula apik kayata "hai", "kekancan", "ketemu sampeyan" ...

Conto formula klasik liyane:

  • Nyuwun, Dhumateng Bapak / Ibu, wedharan kula raosaken;
  • Nyuwun, Dhumateng Bapak / Ibu, pratelan sambutan kula;
  • Nyuwun, Dhumateng Bapak / Ibu, salam taklim;
  • Nyuwun, Dhumateng Bapak / Ibu, raos kula hormati lan pengabdian;
  • Nyuwun, Dhumateng Ibu / Ibu, kula aturaken salam sejatosipun;
  • Nyuwun, Dhumateng Bapak / Ibu, pratelan anggen kula nggatosaken;
  • Kanthi njaluk sampeyan nampa salam sing paling apik;
  • Matur suwun amarga sampeyan wis nggatekake panjalukku;
  • Atur panuwun, Bapak / Ibu, pakurmatan ingkang kawula hormati;
  • Nalika ngenteni maca saka sampeyan, tulung, Sir / Madam, jaminan saka pertimbangan sing paling dhuwur;
  • Kanthi matur nuwun, kula nyuwun agunging pangaksama wonten mriki, Pak / Ibu, wedharing pangraos kula ingkang minulya;
maca  Wigati njupuk ing patemon, tips supaya efektif

7-Kalebu lampiran

Ngenani lampiran, aja lali maringake panampa kanthi nyebataken ing awak email sampeyan kanthi sopan.

Iku menarik banget kanggo sebutake ukuran lan jumlah lampiran sing dikirim menyang panampa.

Fokus: Piramida kuwalik

Kanthi métung karo cara pyramid sing diarani kanthi cara sing béda, kasusun saka miwiti teks email profesional karo informasi utamané pesen lan terus nganggo informasi liya supaya urutan wigati.

Nanging kenapa nggunakake metode iki?

Biasane ukara kapisan diwaca luwih apik tinimbang pesen liyane. Kudu apik. Kanthi nggunakake metode piramida kuwalik, kita bisa kanthi gampang narik perhatian pamaca lan nggawe dheweke pengin maca email nganti pungkasan.

Sakabehing tulisan kudu dimangerteni, dianjurake nggunakake maksimum papat paragraf, saka 3 kanggo saben baris 4, nalika fokus ing gagasan tartamtu saben paragraf.

Yen sampeyan pengin nggunakake metode iki, disaranake sampeyan nggunakake:

  • ukara sing cukup cekak;
  • ngubungake tembung kanggo nggandheng ukara kasebut;
  • basa saiki lan profesional.

 

                                                    pangeling 

 

Sing ngerti, email profesional ora ana hubungane karo sing dikirim menyang kanca. Ana aturan sing kudu diterusake kanggo huruf.

1-Kasebut kanthi teliti

Minangka kita wis nggawe cetha, sampeyan kudu bener nulis kolom obyek (utawa subjek) email profesional. Sampeyan kudu ringkes lan jelas. Penerima kudu langsung ngerti isi email sampeyan. Dheweke bakal bisa mutusake manawa bisa mbukak ing panggonan kasebut utawa maca maneh.

2-Dadi sopan

Nalika sampeyan ngerti, sampeyan kudu nggunakake rumus ucapan lan kesucian ing konteks.

Rumus kudu cekak lan apik banget.

Kesalahan ejaan 3

Kaping pisanan, sampeyan kudu maca ulang email lan priksa manawa sampeyan ora ngerteni informasi sing perlu, lan ngapa ora duwe wong liya maca. Iku apik banget kanggo duwe pendapat saka wong liya.

Kanggo ngoreksi kesalahan ejaan lan tata bahasa, kita maringi sampeyan nyalin lan nempelake e-mail ing prosesor tembung lan priksa kanthi otomatis. Malah yen piranti lunak iki ora mbenerake kabeh kesalahan, bisa mbantu. Utawa, sampeyan uga bisa nandur modal ing piranti lunak koreksi profesional.

maca  Ngerti kode panggunaan ing konteks profesional

4-Mlebu email sampeyan

Penting banget kanggo nambah tandha menyang email profesional. Sampeyan kudu nuruti aturan sing kadhaptar ing ndhuwur kanggo nulis teken profesional.

Miturut nyebutake macem-macem informasi sing gegandhengan karo fungsi sampeyan, perusahaan sampeyan ... panampa bakal kanthi gampang mangerteni sapa sing ditangani.

5-Customize your email

Yen umum, email luwih cendhek maca. Sampeyan kudu nggawe panampa aran mail sing ditangani mung. Supaya sampeyan kudu ngatur obyek kasebut, lan milih rumus sing diadopsi kanggo miwiti email sampeyan.

Yen email grup, penting nggawe macem-macem dhaptar miturut karakteristik panampa, pilihan, minat lan dununge. Segmen saka panampa ngidini sampeyan nambah tarif email sing mbukak.

6-Give arep mbukak email

Nalika nulis email profesional, sampeyan kudu tansah nggawe panampa pengin mbukak. Umumé, obyek kasebut minangka unsur pisanan sing nyurung koresponden kanggo mbukak email lan maca. Supaya sampeyan kudu menehi luwih penting menyang obyek, waras lan nggawe minangka atraktif minangka sabisa.

Ing pangertene sing padha, rong kalimat pisanan ing email sampeyan kudu nggawe panampa pengin terus maca. Dianjurake kanggo ngutip informasi sing paling penting ing awal email lan pemicu penasaran saka koresponden.

7-Hindari obyek sing ngakali

Sampeyan ora bisa nggunakake obyek sing nyasarké kanggo nambah tingkat pambuka email.

Sampeyan kudu ngerti yen email sampeyan ngirim gambar (utawa perusahaan sampeyan). Dadi, penting banget kanggo nyegah obyek provokatif lan nyasab. Obyek kudu sesuai karo isi email sampeyan.

8 - Lebokake dhewe ing panggonan maca

Empati minangka elemen penting banget kanggo dipikirake. Sampeyan kudu nyelehake ing papan panampa supaya bisa nulis subyek email kanthi bener lan dadi apik. Sampeyan kudu nyelehake sepatu koresponden lan ndhaptar seri pitakon sing bisa ditakoni. Saka tanggapan sampeyan bisa adaptasi karo judhul email sampeyan.

9-Gunakake alamat email profesional

Alamat pribadi kayata lovelygirl @… utawa gentleman @… pancen dilarang. Ing konteks hubungan profesional, kita ora tau ngomong karo interlocutor nggunakake jinis alamat iki. e-mail.

Dianjurake nggunakake alamat e-mail sing profesional, utawa alamat paling ora nganggo jeneng lan jeneng asline.

Email profesional mbutuhake komunikasi apik, kosakata sing tepat, teks ringkes, panjalukan sing jelas lan ejaan sing ora bisa ditrapake. Kanthi nggunakake aturan, tips lan saran sing dicritakake, sampeyan bisa nulis email menarik, sing bakal langsung narik panampa lan entuk manfaat.