Aktiviteti i Google ose MyActivity është që të gjurmoni aktivitetet tuaja në Google dhe në të gjitha shërbimet që lidhen me Google, si Google Map, YouTube, Google Calendar dhe dhjetra aplikacione të tjera që lidhen me këtë gjigant të internetit.

Avantazhi kryesor i aktivitetit Google është të kesh një histori të hollësishme të të gjitha kërkimeve dhe aktiviteteve online në shërbimet e Google, një mënyrë e mirë për të gjetur kërkimet e tua, për shembull, ose për të gjetur një video në YouTube që ke parë më parë.

Google gjithashtu thekson aspektin e sigurisë të këtij opsioni. Meqenëse aktiviteti Google kursen të gjithë aktivitetin në llogarinë tuaj, mund të zbuloni shpejt nëse dikush po përdor llogarinë tënde të Google ose kompjuterin tuaj pa dijeninë tuaj.

Në të vërtetë, edhe gjatë një sulmi apo një vjedhje të identitetit, ju do të jeni në gjendje të provoni përdorimin mashtrues të llogarisë tuaj përmes Google Activity. E dobishme nëse keni një pozicion të rëndësishëm që mund të rrezikohet nëse përdoret nga një person i tretë; posaçërisht në nivelin profesional.

Si mund ta marr Aktivitetin e Google?

Pa e ditur, ka shumë të ngjarë që tashmë keni Aktivitetin e Google! Në të vërtetë, aplikimi fillon drejtpërdrejt nëse keni një llogari Google (të cilën mund ta kishit krijuar për shembull duke hapur një adresë Gmail ose një llogari YouTube).

Për të arritur atje, thjesht shkoni te Google, zgjidhni aplikacionin "Aktiviteti im" duke klikuar në rrjetin në pjesën e sipërme të djathtë të ekranit. Ju gjithashtu mund të shkoni atje direkt përmes lidhjes vijuese: https://myactivity.google.com/myactivity

LEXO  Trello për Gmail: Zgjidhja perfekte për Organizimin e Biznesit

Ju do të keni qasje në një sërë informacionesh, një histori të hollësishme të aktiviteteve tuaja, statistika mbi shpërndarjen e përdorimit të programeve të ndryshme të firmës dhe shumë karakteristika të tjera më pak të rëndësishme. Qasja është e shpejtë dhe e përshtatshme, nuk keni asnjë justifikim që të mos shkoni atje dhe të kontrolloni rregullisht aktivitetin tuaj.

Si ta menaxhoj historinë e aktivitetit tim?

Meqë Aktiviteti i Google është i lidhur drejtpërdrejt me llogarinë tënde të Google dhe jo me kompjuterin ose smartphoneun, nuk do të mundesh thjesht të fshish historikun e shfletimit të kompjuterit tënd ose të shkosh në shfletim privat për të rivendosur informacionin tënd të ndjekjes së llogarisë.

Nëse jeni më shumë se një për të përdorur të njëjtën Llogari Google, mund të dëshironi të mbani kopshtin tuaj të fshehtë për arsyet tuaja dhe prandaj dëshironi të kufizoni ose hiqni këtë aplikacion që monitoron aktivitetet tuaja. Në të vërtetë, ky operacion mund të jetë i pakënaqur, por ka një zgjidhje.

Mos u trembni, Google thjesht ju ofron të shkoni në Panelin e aplikacionit në mënyrë që të fshini informacione të caktuara të lundrimit në disa klikime ose fare thjesht për të çaktivizuar gjurmimin e aktivitetit duke klikuar në "kontrollin e aktivitetit" pastaj nga duke mos zgjedhur gjithçka që dëshironi ta mbani "sekrete" kur të jeni në Internet.

Pra, nëse jeni krejtësisht i varur nga ky tipar ose e shihni atë revoltuese dhe i rrezikshëm për të pasur këtë lloj mjeti aktiv, shpejt shkoni te Google Activity dhe konfiguroni monitorimin e llogarisë suaj sipas dëshirës tuaj!