Dëshironi t'i jepni një imazh profesional markës tuaj dhe të garantoni homogjenitetin e komunikimit tuaj vizual? Ky kurs mbi kartën grafike është bërë për ju! Jérôme, menaxher i projektit multimedial dhe François, drejtor artistik dhe dizajner i lartë grafik, do t'ju udhëzojnë në krijimin ose aplikimin e një karte grafike ekzistuese, do t'ju tregojnë se si ta përshtatni atë dhe ta miratoni atë nga të gjitha palët e interesuara.

Ky kurs është i hapur për të gjithë, pa parakushte, do të zbuloni se si një statut grafik mund të përmirësojë imazhin e markës suaj, të lehtësojë njohjen e saj dhe të produkteve dhe shërbimeve tuaja. Ju gjithashtu do të mësoni se si ta përshtatni atë me nevojat tuaja në ndryshim. Shpresojmë që të kënaqeni duke ndjekur këtë kurs dhe që ai t'ju frymëzojë për të sjellë në jetë markën tuaj.

Çfarë është një kartë grafike dhe si mund të përforcojë imazhin tuaj të markës?

Karta grafike është një dokument që përshkruan rregullat për përdorimin e identitetit vizual të një kompanie, marke ose organizate. Përdoret për të garantuar homogjenitetin e komunikimit vizual të kompanisë, duke përcaktuar ngjyrat, fontet, imazhet, logot, etj. të cilat duhet të përdoren në të gjitha mediat e komunikimit (postere, broshura, faqe interneti, kartëvizita etj.).

Ai gjithashtu bën të mundur forcimin e imazhit të markës dhe lehtësimin e njohjes së markës dhe produkteve dhe shërbimeve të saj. Karta grafike është një mjet efektiv komunikimi për kompanitë, sepse ju lejon të komunikoni në mënyrë koherente, profesionale dhe efikase.

Pasojat e mungesës së një statuti grafik për një kompani

Kur një kompani nuk ka një statut grafik, kjo mund të ketë pasoja negative në komunikimin e saj vizual dhe imazhin e saj të markës. Komunikimit mund t'i mungojë qëndrueshmëria dhe qartësia, duke e bërë të vështirë njohjen e markës dhe produkteve ose shërbimeve të kompanisë. Mund të çojë gjithashtu në gabime në prezantimin e markës, të tilla si ngjyrat ose fontet e pasakta që përdoren, dhe të dëmtojë imazhin e markës.

LEXO  Keni sukses në prezantimet tuaja me trajnimin HP LIFE "Prezantime efektive".

Mungesa e një statuti grafik gjithashtu mund ta bëjë biznesin të duket i paorganizuar ose joprofesional dhe madje mund të çojë në probleme ligjore, të tilla si padi për shkeljen e markës tregtare ose të së drejtës së autorit. Prandaj është e rëndësishme që një kompani të ketë një statut grafik për të garantuar komunikim vizual koherent dhe profesional dhe për të forcuar imazhin e markës së saj.

Pse logoja është vendimtare për një kompani

Logoja është një nga elementët më të rëndësishëm të identitetit vizual të një kompanie. Shpesh është elementi i parë që konsumatorët e lidhin me një markë dhe luan një rol vendimtar në krijimin e njohjes dhe ndërgjegjësimit të markës.

Një logo efektive duhet të jetë profesionale, e paharrueshme dhe të pasqyrojë identitetin e biznesit. Duhet të jetë i thjeshtë, lehtësisht i dallueshëm dhe i adaptueshëm në formate dhe media të ndryshme komunikimi. Është e rëndësishme të shpenzoni kohë dhe përpjekje për të krijuar një logo që plotëson këto kritere, pasi ajo do të përdoret në të gjitha materialet e komunikimit të kompanisë, si kartat e biznesit, broshurat, posterat, faqet e internetit në internet, rrjetet sociale, etj.

Duke përdorur një logo të qëndrueshme në të gjitha mediat e komunikimit, kompanitë mund të forcojnë imazhin e markës së tyre dhe ta bëjnë më të lehtë për konsumatorët që ta njohin atë. Gjithashtu mund t'i ndihmojë ata të dalin nga konkurrenca e tyre dhe të krijojnë një lidhje emocionale me audiencën e tyre të synuar.

Për më tepër, një logo e dizajnuar mirë mund të ndihmojë gjithashtu bizneset të dalin në pah në një treg të mbushur me njerëz. Mund të tërheqë vëmendjen e konsumatorëve dhe t'i bëjë ata të duan të dinë më shumë për kompaninë dhe produktet ose shërbimet e saj. Ai gjithashtu mund të ndihmojë kompanitë të pozicionohen si liderë në tregun e tyre dhe të krijojnë besueshmëri.

LEXO  Tre modele letrash dorëheqjeje për një kasap në një supermarket

 

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale→