Nyitak Friendly, PDF & Email

Naha urang tiasa ngira-ngira komposisi kimia tina sampel dina sababaraha detik sareng henteu ngarampa? Identipikasi asal-usulna? Sumuhun! Ieu mungkin ku ngalaksanakeun akuisisi spéktrum sampel sareng perlakuanna ku alat chemometric.

Chemoocs dimaksudkeun pikeun ngajadikeun anjeun otonom dina chemometrics. Tapi eusina padet! Ieu naha mooc geus dibagi jadi dua bab.

Bab ieu ngabahas métode anu teu diawaskeun. Teaser di luhur masihan langkung rinci ngeunaan eusina.

Bab kadua, dimana anjeun kedah ngadaptar deui FUN, ngurus metode anu diawasi sareng validasi metode analitik.

Chemoocs diarahkeun kana aplikasi spéktrométri infra red anu paling nyebar. Tapi, kémométri kabuka pikeun domain spéktral séjén: mid-infra red, ultraviolet, visible, fluorescence atawa Raman, kitu ogé pikeun loba aplikasi non-spéktral lianna. Janten naha henteu dina widang anjeun?

Anjeun bakal nerapkeun pangaweruh anjeun ku ngalaksanakeun latihan aplikasi kami nganggo parangkat lunak ChemFlow, gratis sareng tiasa diaksés ngalangkungan browser internét anu sederhana tina komputer atanapi smartphone. ChemFlow parantos dirarancang janten ramah-pamaké sareng intuitif-gancang. Ku kituna, teu merlukeun pangaweruh programming.

Dina ahir mooc ieu, anjeun bakal geus kaala diperlukeun pangaweruh-cara ngolah data anjeun sorangan.

Wilujeng sumping di dunya chemometrics anu pikaresepeun.

Teras maca tulisan dina situs aslina →

maca  Proyék di lingkungan jeung tata guna lahan