Nyitak Friendly, PDF & Email

Sakur agén wilayah kamungkinan hiji dinten kakeunaan résiko korupsi. Naon waé misina, anjeunna tiasa ngalaman kasusah dina nyanghareupan uleman anu didamel ka anjeunna atanapi kusabab anjeunna milu dina kaputusan anu ngalibetkeun salah sahiji barayana atanapi kusabab anjeunna kedah mamatahan pajabat anu kapilih dina kaputusan anu sénsitip.

otoritas lokal laksana sababaraha kakuatan sarta aranjeunna dina kontak jeung sagala rupa audiences: pausahaan, asosiasi, pamaké, komunitas séjén, administrations, jsb Aranjeunna nganggap pangsa signifikan tina ngayakeun publik di Perancis. Aranjeunna ngalaksanakeun kawijakan anu gaduh akibat langsung kana kahirupan warga sareng kana lawon ékonomi lokal.

Pikeun alesan anu béda-béda ieu, aranjeunna ogé kakeunaan résiko pelanggaran probity.

Dihasilkeun ku CNFPT jeung Badan Anti Korupsi Perancis, kursus online ieu ngurus sagala breaches of probity: korupsi, favouritism, embezzlement dana publik, embezzlement, nyokot ilegal kapentingan atawa peddling pangaruh. Éta rinci ngeunaan kaayaan anu nyababkeun résiko ieu dina manajemén umum lokal. Éta nunjukkeun ukuran anu tiasa dilakukeun ku otoritas lokal pikeun ngantisipasi sareng nyegah résiko ieu. Éta ogé kalebet modul kasadaran pikeun agén wilayah. Éta masihan aranjeunna konci pikeun ngaréspon anu leres upami aranjeunna dideukeutan atanapi disaksian. Ieu dumasar kana kasus konkrit.

Diaksés tanpa prasyarat téknis khusus, kursus ieu ogé kauntungan tina wawasan seueur pamangku kapentingan institusional (Badan Anti Korupsi Perancis, Otoritas Tinggi pikeun Transparansi Kahirupan Umum, Pembela Hak, Kantor Kejaksaan Keuangan Nasional, Komisi Éropa, jsb.), Téritorial. pajabat jeung peneliti. Ogé nelepon kana pangalaman saksi hébat.

maca  Kumaha ngamimitian bisnis online sareng ngasilkeun untung?