Nyitak Friendly, PDF & Email

Dina ahir kursus ieu, anjeun bakal tiasa:

  • pikeun ngaidentipikasi determinants kaséhatan, levers tina aksi publik dina kaséhatan, kateusaruaan sosial jeung téritorial dina kaséhatan sarta tungtungna masalah utama dina kaséhatan kiwari,
  • pikeun nargétkeun aturan dasar dina hal kabersihan, vaksinasi, kaséhatan, kadaharan atanapi kagiatan olahraga,
  • terang dampak hirup, lingkungan fisik jeung sosial dina kaséhatan unggal urang

gambaran

Urang sadayana kapangaruhan ku masalah kaséhatan.

Di tingkat nasional jeung lokal, loba kawijakan anu dilaksanakeun pikeun nungkulan masalah anu dina waktos anu sareng demografi, epidemiological jeung sosial sarta ngidinan dulur hirup dina kaséhatan alus pikeun salami mungkin.

Sarana aksi pisan rupa-rupa, utamana dina hal pencegahan sarta promosi kaséhatan.

Kualitas hawa, nutrisi, kabersihan, kagiatan fisik, kaayaan kerja, hubungan sosial, aksés ka perawatan kualitas mangrupikeun faktor anu nyumbang kana kaayaan kaséhatan umum anu saé.

Téma anu béda ieu bakal dibahas dina tilu bagian. Urang bakal narékahan pikeun ngajelaskeun kawijakan nasional bari ngagambarkeun aranjeunna ngaliwatan conto di wewengkon.

Teras maca tulisan dina situs aslina →

maca  3 Plugins Chrome pikeun Tumuh Usaha Anjeun