Nyitak Friendly, PDF & Email

Surat Profesional sareng Kurir: Naon bédana?

Antara surelek profésional sarta surat, aya dua titik kasaruaan. Nulis kudu dilakukeun dina gaya profésional sarta aturan éjahan jeung grammar kudu dititénan. Tapi dua tulisan ieu henteu sarimbag pikeun sadayana éta. Aya bédana boh tina segi struktur boh rumus sopan. Upami anjeun karyawan kantor anu hoyong ningkatkeun kualitas tulisan profésional anjeun, anjeun parantos sumping ka tempat anu leres.

Surélék pikeun distribusi anu langkung gancang sareng langkung saderhana

nuemail parantos ngadegkeun dirina salami mangtaun-taun salaku alat penting pikeun fungsi perusahaan. Éta adaptasi sareng kalolobaan kaayaan profésional, ngeunaan bursa inpormasi atanapi dokumén.

Salaku tambahan, email tiasa ditingali dina média anu béda. Ieu kalebet komputer, smartphone atanapi tablet.

Nanging, surat profésional, sanaos kirang sering dianggo, dianggap véktor kaunggulan dina interaksi resmi.

Surat sareng email profésional: bédana dina bentuk

Dibandingkeun email atanapi email profésional, hurup dicirikeun ku formalisme sareng kodifikasi. Salaku unsur surat, urang bisa ngadugikeun sesebutan judul sopan santun, pangéling-ngéling naon anu jadi motivasi surat, kacindekan, rumus sopan santun, ogé réferénsi nu dituju jeung nu ngirim surat.

Di sisi anu sanésna dina email, kacindekan henteu aya. Sedengkeun pikeun babasan sopan, umumna pondok. Urang mindeng papanggih ekspresi sopan santun tina tipe "Hatur nuhun" atawa "Salam" kalawan sababaraha variasi, teu kawas nu kapanggih dina hurup nu tradisional panjang.

maca  Kumaha cara nyerat sacara efektif dina padamelan?

Sumawona, dina email profésional, kalimatna singket. Strukturna teu sarua jeung dina surat atawa surat.

Struktur surelek sareng surat profésional

Kaseueuran hurup profésional terstruktur sakitar tilu paragraf. Paragrap kahiji ngingetkeun masa lalu, anu kadua ngalacak kaayaan ayeuna sareng anu katilu ngadamel proyeksi ka hareup. Sanggeus tilu paragraf ieu tuturkeun rumus kacindekan jeung rumus sopan.

Sedengkeun pikeun surelek profésional, aranjeunna ogé terstruktur dina tilu bagian.

Paragraf kahiji ngébréhkeun masalah atawa kabutuhan, sedengkeun paragraf kadua ngébréhkeun hiji tindakan. Sedengkeun pikeun paragraf katilu, éta nyadiakeun émbaran mangpaat tambahan pikeun panarima.

Ieu kudu dicatet, kumaha oge, yén urutan bagian bisa rupa-rupa. Éta gumantung kana niat komunikasi pangirim atanapi pangirim email.

Atoh, naha éta email profésional atanapi surat, disarankeun pikeun henteu nganggo smiley. Disarankeun ogé henteu nyingkronkeun rumus sopan sapertos "Hatur nuhun" kanggo "Cdt" atanapi "Salam" kanggo "Slt". Perkara teu sabaraha deukeut anjeun, anjeun bakal salawasna kauntungan tina pro jeung koresponden Anjeun.