Nyitak Friendly, PDF & Email

The MOOC bakal devoted kana ulikan ngeunaan pamikiran kritis. Tantangan anu terakhir penting pikeun masarakat kontemporer. Urang ngulang yén urang kudu ngalawan prejudices, obscurantism komo fanatisme. Tapi hiji teu diajar mikir, nyempad pamadegan narima, narima eta ngan sanggeus karya pribadi tina refleksi jeung ujian. Ku kituna, nyanghareupan nyederhanakeun, conspiratorial, tesis Manichean, urang mindeng dicabut sumberdaya sabab urang teu bener diajar mikir jeung ngajawab.

Sanajan kitu, urang mindeng underestimate kasusah mikir bébas tur kritis. Ieu mangrupikeun alesan kunaon kursusna bakal laun-laun, ngarengsekeun patarosan anu langkung rumit. Mimitina, éta bakal janten patarosan nganalisis rupa-rupa aspék pamikiran kritis dina hubunganana sareng politik dina harti anu lega. Lajeng, sanggeus konsép dasar anu kaala, sababaraha unsur ringkes sajarah pamikiran kritis bakal dibere. Urang lajeng bakal ngaléngkah ka analisis leuwih di-jero téma intrinsik numbu ka masalah pamikiran kritis: sekularisme, kamampuhan pikeun ngajawab bener, kabebasan éksprési jeung ateisme.

MOOC Ieu kituna boga pagawean ganda: akuisisi pangaweruh tangtu diperlukeun pikeun pinuh ngartos tantangan pamikiran kritis, sarta uleman pikeun mikir sorangan dina dunya kompléks.

Teras maca tulisan dina situs aslina →

maca  Sangu anu dibéré cuti henteu dicandak kusabab krisis kaséhatan diperpanjang