Nyitak Friendly, PDF & Email

Pasatujuan koléktif: perjangjian perusahaan anu ngirangan mayar pesangon upami henteu mampuh

Karyawan, agén komérsial dina maskapai, parantos dipecat kusabab henteu mampuh sareng teu mungkin diklasifikasikeun deui.

Anjeunna parantos nyita tribunal industri pikeun kéngingkeun panginget ngeunaan indemnitas terminasi.

Dina hal ieu, perjangjian perusahaan parantos netepkeun indénitas penghentian, anu jumlahna bénten-bénten sareng alesan mecat:

  • upami padamelna dipecat ku alesan anu henteu disiplin atanapi henteu dikaitkeun sareng kakurangan, perjanjian disayogikeun yén jumlah maksimum gaji pesangon tiasa dugi ka gaji 24 bulan;
  • di sisi anu sanésna, upami padamel na dipecat, naha pikeun kalepatan atanapi pikeun henteu mampuh, perjanjian perusahaan ngarujuk kana perjangjian koléktif pikeun staf darat perusahaan angkutan udara (art. 20), anu ngaluarkeun gaji pesangon dina gaji 18 bulan.

Pikeun pagawé, anu dikaluarkeun tina siling 24-bulan anu disayogikeun ku ...

Teras maca tulisan dina situs aslina →

maca  Dupi abdi tiasa ngadamel apéritif di kantor?