Nyitak Friendly, PDF & Email

Anjeun kedah dibayar kanggo lembur anu anjeun damel. Paylip anjeun kedah nunjukkeun sabaraha jam anjeun damel sareng tingkat naon anjeun dibayar. Nanging, kadang-kadang dunungan anjeun hilap mayar aranjeunna. Anjeun teras ngagaduhan hak pikeun ngaku aranjeunna. Pikeun ieu, disarankeun ngirim serat ka departemen anu aya hubunganana pikeun nyungkeun régulasi. Ieu sababaraha conto surat pikeun nyungkeun pamayaran.

Sababaraha detail ngeunaan lembur

Jam naon waé anu dikerjakeun ku padamel ku prakarsa dununganna dianggap sapertos lembur. Mémang, numutkeun kana Kodeu Buruh, hiji padamel kedah damel 35 jam per minggu. Saluareun éta, paningkatan ditumpukeun ka dunungan.

Nanging, teu kedah ngabingungkeun lembur sareng lembur. Kami ngémutan jam atanapi padamel anu damel bagéan-waktos. Sareng saha anu diperyogikeun damel jam saluareun lilana anu disebatkeun dina kontrakna. Siga teh jam tambahan.

Dina kasus-kasus anu mana lembur henteu dianggap?

Aya kaayaan dimana lembur henteu diperhatoskeun. Dina kontéks sapertos kieu, pagawé tiasa waé paménta mayar paningkatan naon waé. Ieu kalebet jam anu anjeun badé mutuskeun lakukeun nyalira. Tanpa solicitation ti dunungan anjeun. Anjeun moal tiasa ngantepkeun pos anjeun dua jam telat unggal dinten. Teras nyungkeun dibayar di akhir bulan.

maca  Project Voltaire Anjeun Train Kanggo nu Inohong mantra kontes

Teras, waktos damel anjeun panginten dihartikeun ku perjanjian harga anu tetep, saatos perjanjian anu disawalakeun dina perusahaan anjeun. Hayu urang bayangkeun yén waktos kahadiran mingguan anu disayogikeun ku paket ieu nyaéta 36 jam. Dina hal ieu, anu langkung ageung henteu diperhatoskeun, sabab éta kalebetkeun kana iket.

Akhirna, aya ogé kasus dimana lembur diganti ku waktos kompénsasi, janten upami anjeun ngagaduhan hak pikeun éta. Anjeun teu tiasa ngarepkeun nanaon deui.

Kumaha ngabuktikeun ayana lembur anu teu dibayar?

Karyawan anu badé ngadamel keluhan perkawis lembur anu teu acan dibayar ngagaduhan kamungkinan kanggo ngumpulkeun sadaya dokumén anu ngamungkinkeun pikeun ngadukung paméntana. Kanggo ngalakukeun ieu, anjeunna kedah jelas nangtoskeun waktos damelna sareng nganilai jumlah jam lembur anu aya hubunganana.

Sakali sagalana diverifikasi. Anjeun bébas nampilkeun salaku bukti kasaksian kolega, panjagaan pidéo. Jadwal anu nunjukkeun jam lembur anjeun, ekstrak pesen éléktronik atanapi SMS anu nunjukkeun hubungan anjeun sareng konsumén. Salinan buku harian éléktronik, catetan jam waktos. Sadaya ieu kedah jelas dibarengan ku rekening anu aya hubunganana sareng lembur.

Sedengkeun pikeun dunungan anjeun, anjeunna kedah ngatur kaayaan upami pamundut anjeun sah. Di sababaraha masarakat anjeun kudu ngalawan unggal bulan. Tanpa campur tangan anjeun, pamayaran di lembur bakal sistematis dipohokeun.

Kumaha carana ngalaksanakeun keluhan pikeun henteu mayar lembur anjeun?

Lembur digarap ku staf sering dilakukeun pikeun kabutuhan sareng kapentingan bisnis. Maka, pagawé anu nganggap dirina kasigeung ku teu mayar di lembur na tiasa ngadaptarkeun standarisasi sareng dununganana.

Sababaraha léngkah tiasa dituturkeun supados kéngingkeun réspon anu pikaresep. Mimiti, éta tiasa janten pangawasan ti dunungan. Janten masalahna tiasa direngsekeun gancang ku nyerat serat anu ngagambarkeun masalah anjeun. Di sisi anu sanésna, dina kasus anu dunungan nolak mayar naon anjeunna ngahutang ka anjeun. Pamundut ieu langkung saé kedah dilakukeun ku serat anu kadaptar kalayan pangakuan kuitansi.

maca  Tulis saé di tempat damel: pulpén atanapi keyboard?

Upami dunungan tetep henteu kersa ngabéréskeun kaayaan éta, saatos nampi surat anjeun. Kontak wawakil staf pikeun nyaritakeun ngeunaan hal anjeun sareng milari naséhat. Gumantung kana jumlah karusakan anjeun sareng motivasi anjeun. Anjeun bakal tiasa ningali naha anjeun angkat ka tribunal industri. Atanapi upami anjeun ngeureunkeun padamelan tambahan. Gawe langkung seueur pikeun kéngingkeun anu sami, éta henteu saé pisan.

Citakan hurup pikeun pamundut mayar lembur

Ieu dua modél anu tiasa anjeun anggo.

Modél munggaran

Julien dupont
75 bis rue de la grande porte
75020 Paris
Tel: 06 66 66 66 66
julien.dupont@xxxx.com 

Sir / Madam,
fungsi
alamat
kodeu pos

Dina [Kota], tanggal [Tanggal]

Surat kadaptar kalayan pangakuan resi

Subjék: Nyungkeun pamayaran kanggo lembur

Ibu,

Salaku anggota pagawé ti saprak [nyéwa tanggal] di [posisi], kuring damel [jumlah jam lembur damel] ti [tanggal] dugi ka [tanggal]. Sadaya ieu dina raraga nyumbang kana pamekaran perusahaan sareng ngahontal tujuan bulanan. Maka kuring ngaleuwihan 35 jam, waktos damel sah per minggu.

Mémang, nalika kuring nampi slip gaji kuring pikeun sasih [bulan dimana kasalahan kuring] sareng nalika maca éta, kuring perhatoskeun yén jam lembur ieu henteu kaitung.

Ieu alesan naha kuring ngantepkeun kuring pikeun ngirimkeun detail pikeun ngaringkeskeun lembur kuring salami periode ieu [lampirkeun sadaya dokumén anu menerkeun jam damel anjeun sareng ngabuktikeun yén anjeun damel di lembur].

Abdi hoyong ngingetan yén saluyu sareng kaayaanana tulisan L3121-22 tina Kodeu Buruh, sadaya lembur kedah ditingkatkeun. Hanjakalna, ieu sanés masalah sareng gajih kuring.

Ku sabab kitu kuring nyungkeun anjeun pipilueun supados kaayaan kuring dilereskeun gancang-gancang.

Ngantosan réspon ti anjeun, punten nampi, Ibu, salam hormat.

                                               Tandatangan.

Modél kadua

Julien dupont
75 bis rue de la grande porte
75020 Paris
Tel: 06 66 66 66 66
julien.dupont@xxxx.com 

Sir / Madam,
fungsi
alamat
kodeu pos

Dina [Kota], tanggal [Tanggal]

Surat anu kadaptar kalayan pangakuan kuitansi

Subjék: Nyungkeun pamayaran kanggo lembur

Sir,

Salaku bagian tina tanaga gawé perusahaan saprak [tanggal nyéwa] di jabatan [pos], kuring gaduh kontrak padamelan anu nyebatkeun waktos damel mingguan anu henteu langkung ti 35 jam. Nanging, kuring nembé nampi slip gaji kuring sareng reuwas kuring, lembur anu kuring damel henteu diperhatoskeun.

Nyatana, salami sasih [sasih], kuring damel [jumlah jam] lembur ku paménta Ibu [nami pengawas] dina tujuan ngahontal tujuan bulan éta.

Abdi hoyong ngingetan yén numutkeun kana Kodeu Buruh, kuring kedah nampi paningkatan 25% pikeun dalapan jam kahiji sareng 50% pikeun anu sanés.

Abdi ku margi ieu naroskeun ka anjeun pikeun kersa mayar kuring jumlah hutang ka kuring.

Bari hatur nuhun sateuacanna kanggo panganteur anjeun sareng departemen akuntansi, punten, Sir, ekspresi tinimbangan anu paling luhur.

 

                                                                                 Tandatangan.

Unduh "Templat surat kanggo nyuhunkeun bayaran kanggo lembur 1" premier-modele.docx – Diunduh 1595 kali – 20 KB

Unduh "Model kadua" second-model.docx – Diunduh 1356 kali – 20 KB