Print Friendly, PDF & Email

Rumus sopan kanggo ngarahake supervisor

Ing konteks profesional, bisa kelakon sing ngirim a email marang kolega ing tingkat hirarki sing padha, marang bawahan utawa atasan. Ing kasus apa wae, tembung sing sopan sing digunakake ora padha. Kanggo nulis menyang ndhuwur, ana rumus sopan sing dicocogake kanthi apik. Yen ditindakake salah, bisa uga katon ora sopan. Ing artikel iki, temokake rumus sopan sing digunakake kanggo pengawas.

Nalika kanggo kapitalisasi

Nalika ngomongake wong sing nduweni pangkat hierarki sing luwih dhuwur, kita umume nggunakake "Pak." utawa "Ms." Kanggo nuduhake pertimbangan marang mitra tutur, luwih becik nggunakake huruf kapital. Ora preduli manawa sebutan "Pak" utawa "Madam" ana ing formulir banding utawa ing wangun pungkasan.

Kajaba iku, dianjurake uga nggunakake huruf kapital kanggo nemtokake jeneng sing ana hubungane karo kamulyan, gelar utawa fungsi. Mulane, kita bakal ngomong, gumantung apa kita nulis marang direktur, rektor utawa presiden, "Pak Direktur", "Pak Rektor" utawa "Pak Presiden".

Apa jenis sopan santun kanggo nyimpulake email profesional?

Kanggo ngrampungake email profesional nalika ngomong karo supervisor, ana sawetara rumus sopan. Nanging, elinga yen rumus sopan ing mburi email kudu kompatibel karo sing ana hubungane karo telpon.

Mangkono, sampeyan bisa nggunakake ekspresi sopan kanggo nyimpulake email profesional, kayata: "Mangga tampa Pak Direktur, ekspresi perasaanku sing misuwur" utawa "Mangga percaya, Pak Ketua lan CEO, kanthi rasa hormat sing jero ".

maca  Pentingnya subyek ing email profesional

Supaya cendhak, persis kaya struktur email profesional sing disaranake, sampeyan uga bisa nggunakake ekspresi sopan liyane kaya: "Salam". Iku rumus sopan sing banget maringi hadiah kanggo interlocutor utawa koresponden. Iku cetha nuduhake yen sampeyan nyelehake dheweke ing ndhuwur scrum sesuai karo statuse.

Kajawi punika ugi kedah dipunmangertosi bilih ungkapan utawi ungkapan unggah-ungguh tartamtu ingkang gayut kaliyan wedharing raos kedah dipunginakaken kanthi wicaksana. Iki kedadeyan nalika sing ngirim utawa sing nampa wong wadon. Mulane, wong wadon ora disaranake kanggo nuduhake perasaane marang wong lanang, sanajan pengawase. Kosok baline uga bener.

Nanging, kaya sing sampeyan bayangake, tembung-tembung sing sopan kaya "Sama-sama" utawa "Ikhlas" kudu nyingkiri. Nanging, padha digunakake ing antarane kolega.

Nanging, ora kabeh babagan nggunakake rumus sopan kanthi bener. Sampeyan uga kudu mbayar manungsa waé khusus kanggo ejaan lan grammar.

Kajaba iku, singkatan kudu nyingkiri, uga ekspresi salah tartamtu kayata: "Aku bakal ngurmati" utawa "Mangga ditampa ...". Nanging, luwih becik ngomong "Aku bakal ngurmati" utawa "Tampa ...".