Trajnim premium plotësisht falas i OpenClassrooms

Siguria e aplikacioneve në ueb është një çështje shumë e rëndësishme sot. Shumë shërbime mbështeten në teknologjitë e internetit dhe është e rëndësishme të jeni të vetëdijshëm për rreziqet që lidhen me këto teknologji.

Ky kurs mbulon disa parime bazë të sigurisë së aplikacioneve në ueb. Do të mësoni praktikat më të mira për zhvillimin e aplikacioneve në ueb që sigurojnë konfidencialitet, integritet dhe disponueshmëri të të dhënave.

Do të mësoni se cilat janë standardet dhe udhëzimet më të rëndësishme të sigurisë dhe pse Projekti i Sigurisë së Aplikacionit të Ueb-it të Hapur (OWASP) është një dokument i rëndësishëm për zhvillimin e aplikacioneve në internet.

Do të mësoni gjithashtu për dhjetë sulmet kibernetike të identifikuara nga OWASP dhe praktikat më të mira që mund të përdorni për të mbrojtur aplikacionet tuaja. Më në fund, do të mësoni se si të testoni sigurinë e aplikacioneve tuaja dhe si të përdorni OWASP.

Ky informacion do t'ju ndihmojë të ndërtoni aplikacione të besueshme dhe të sigurta në internet.

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale→

LEXO  Përgjigjuni kundërshtimeve të klientëve