Në një botë dixhitale gjithnjë në ndryshim, duke siguruar siguria e llogarisë Google është thelbësor. Zbuloni se si t'i mbroni të dhënat tuaja dhe të shmangni kërcënimet në internet.

Krijoni fjalëkalime të forta dhe unike

Së pari, forconi sigurinë e llogarive tuaja duke zgjedhur fjalëkalime të forta. Në të vërtetë, përzieni shkronja, numra dhe karaktere speciale për të krijuar fjalëkalime komplekse që janë të vështira për t'u deshifruar. Gjithashtu, sigurohuni që të përdorni një fjalëkalim unik për secilën llogari. Kështu, nëse njëri prej tyre komprometohet, të tjerët do të mbeten të sigurt.

Aktivizo vërtetimin me dy faktorë

Më pas, mbroni më tej llogarinë tuaj të Google duke aktivizuar vërtetimin me dy faktorë (2FA). Kjo metodë shton një shtresë shtesë sigurie duke kërkuar një kod unik, të dërguar zakonisht me mesazhe me tekst ose përmes një aplikacioni vërtetues. Pra, edhe nëse dikush zbulon fjalëkalimin tuaj, do ta ketë të vështirë që të hyjë në llogarinë tuaj pa këtë kod.

Monitoroni rregullisht aktivitetin tuaj në Google

Qëndroni vigjilentë në duke u konsultuar rregullisht aktivitetin tuaj në Google. Në të vërtetë, ky funksion ju lejon të monitoroni dhe kontrolloni informacionin e ruajtur nga Google për aktivitetin tuaj në internet. Pra, kontrolloni pajisjet, aplikacionet dhe faqet e internetit të lidhura të lidhura me llogarinë tuaj dhe hiqni ato që nuk janë më të nevojshme ose të dyshimta.

LEXO  Aktiviteti im i Google dhe Shtesat e shfletuesit: Rritni privatësinë tuaj me këto mjete shtesë

Mbroni informacionin tuaj personal

Në mënyrë të ngjashme, kufizoni informacionin e shpërndarë në internet dhe në rrjetet sociale. Në të vërtetë, kriminelët kibernetikë mund t'i përdorin këto të dhëna për të gjetur fjalëkalimet tuaja ose për t'iu përgjigjur pyetjeve të sigurisë. Kështu që shpërndani vetëm informacionin që ju nevojitet dhe rregulloni cilësimet e privatësisë së llogarisë tuaj për të kontrolluar se kush mund t'i shohë postimet tuaja.

Përdorni softuer antivirus dhe mbajeni të përditësuar

Instaloni softuer antivirus cilësor në të gjitha pajisjet tuaja dhe sigurohuni që ta përditësoni rregullisht. Në të vërtetë, ai do të zbulojë dhe eliminojë malware që mund të rrezikojnë sigurinë e llogarisë suaj të Google.

Tregoni kujdes me emailet dhe mesazhet e dyshimta

Së fundi, jini vigjilent për emailet dhe mesazhet e dyshimta që mund të përmbajnë lidhje me qëllim të keq ose bashkëngjitje të infektuara. Në të vërtetë, kriminelët kibernetikë shpesh përdorin këto teknika për të mashtruar përdoruesit dhe për të vjedhur informacionin e tyre. Prandaj, mos klikoni në lidhje ose hapni bashkëngjitjet nga burime të panjohura ose të dyshimta.

Siguria në internet dhe mbrojtja e llogarisë suaj të Google duhet të jetë një përparësi. Duke ndjekur këto këshilla dhe duke qëndruar vigjilentë, mund të shijoni internetin me qetësi dhe t'i mbroni të dhënat tuaja nga kërcënimet dhe shkeljet e mundshme.