Shtesat e Gmail janë shtesa që ju lejojnështoni veçori në kutinë tuaj hyrëse, duke kontribuar në produktivitet më të mirë dhe optimizim të punës brenda kompanisë suaj. Këto mjete të dobishme ju ndihmojnë të menaxhoni në mënyrë efikase kohën tuaj dhe të lehtësojnë bashkëpunimin midis anëtarëve të ekipit tuaj. Në këtë artikull, ne do të shqyrtojmë përfitimet e shtesave të Gmail për biznesin dhe do t'ju japim këshilla se si t'i përdorni ato në mënyrë efektive.

 

Si të instaloni dhe menaxhoni shtesat Gmail për biznes

 

Instalimi i shtesave të Gmail është i shpejtë dhe i lehtë. Për të shtuar veçori të reja në kutinë tuaj hyrëse, shkoni te Tregu i hapësirës së punës të Google dhe kërkoni për shtesën e dëshiruar. Pasi të keni gjetur një shtesë të përshtatshme për biznesin tuaj, klikoni "Instalo" dhe ndiqni udhëzimet në ekran për ta integruar atë në kutinë tuaj hyrëse të Gmail.

Pas instalimit, shtesat do të jenë të aksesueshme drejtpërdrejt nga kutia juaj hyrëse e Gmail, zakonisht si një ikonë në anën e djathtë të ekranit. Për të menaxhuar shtesat tuaja, shkoni te cilësimet e Gmail duke klikuar ikonën e ingranazhit lart djathtas, më pas zgjidhni skedën "Shtesa". Në këtë seksion, mund të aktivizoni, çaktivizoni ose hiqni shtesat e instaluara sipas kërkesës tuaj.

Shtesa thelbësore për bizneset

 

Atje jane shumë shtesa të Gmail që mund të ndihmojnë bizneset të përmirësojnë produktivitetin dhe efikasitetin e tyre. Këtu janë disa nga shtesat më të njohura dhe më të dobishme për bizneset:

  1. Trello për Gmail: Kjo shtesë ju lejon të integroni Trello direkt në kutinë tuaj hyrëse të Gmail, duke e bërë më të lehtë menaxhimin e projekteve dhe detyrave. Ju mund të krijoni dhe përditësoni kartat Trello direkt nga emaili, duke e mbajtur ekipin tuaj të organizuar dhe të fokusuar në prioritetet.
  2. Zmadhimi për Gmail: Me këtë shtesë, ju mund të planifikoni, bashkoheni dhe menaxhoni takimet e Zoom direkt nga kutia juaj hyrëse e Gmail. Ai thjeshton planifikimin e takimeve dhe siguron që ekipi juaj të qëndrojë i lidhur dhe produktiv.
  3. DocuSign për Gmail: DocuSign e bën të lehtë nënshkrimin elektronik të dokumenteve direkt nga kutia juaj hyrëse e Gmail. Ju mund të dërgoni dhe merrni dokumente të nënshkruara me vetëm disa klikime, duke kursyer kohë dhe duke përmirësuar rrjedhën e punës së biznesit tuaj.
LEXO  Mbroni privatësinë tuaj duke përdorur "Aktiviteti im i Google" me "Asistentin e Google".

Shtesa të tjera të njohura përfshijnë Asana për Gmail, Salesforce për Gmail dhe Slack për Gmail, të cilat ofrojnë gjithashtu veçori të shkëlqyera për të rritur produktivitetin dhe bashkëpunimin në biznesin tuaj.

Optimizoni përdorimin tuaj të shtesave të Gmail për produktivitet maksimal

 

Për të përfituar sa më shumë nga shtesat e Gmail për biznesin tuaj, është e rëndësishme t'i zgjidhni ato bazuar në nevojat specifike të organizatës suaj. Filloni duke vlerësuar proceset dhe sfidat me të cilat përballet biznesi juaj, më pas zgjidhni shtesat që do t'ju ndihmojnë të kapërceni ato pengesa dhe të përmirësoni produktivitetin.

Është gjithashtu e rëndësishme të trajnoni punonjësit tuaj në përdorimin e shtesave të zgjedhura. Organizoni sesione trajnimi për t'i mësuar ekipit tuaj se si t'i përdorë këto mjete në mënyrë efektive dhe të përfitojë sa më shumë nga integrimi i tyre me Gmail.

Së fundi, monitoroni rregullisht përdorimin dhe efektivitetin e shtesave të Gmail brenda kompanisë suaj. Kjo do t'ju lejojë të përcaktoni nëse shtesat e zgjedhura plotësojnë nevojat e organizatës suaj dhe të bëni rregullime nëse është e nevojshme. Gjithashtu merrni parasysh mbledhjen e komenteve nga punonjësit tuaj për të fituar njohuri të vlefshme se cilat shtesa funksionojnë më mirë dhe cilat mund të përmirësohen ose zëvendësohen.