A planifikoni të blini një shtëpi kryesore ose dytësore në muajt apo vitet e ardhshme? Dëshironi të investoni në një plan pronësie me qira për të rritur të ardhurat tuaja? Ju me siguri keni dëgjuar për parimin e fuqia blerëse e pasurive të paluajtshme. Në të vërtetë, kjo e fundit do të ketë një ndikim në projektin tuaj dhe lloji i pasurisë që do të fitoni.

Në këtë rast, çfarë është saktësisht fuqia blerëse e pasurive të paluajtshme? Si për të llogaritur atë? Si ta evoluojmë atë? Në këtë artikull, ne shpjegojmë gjithçka që duhet të dini për fuqinë blerëse të pasurive të paluajtshme.

Çfarë duhet të dini për fuqinë blerëse të pasurive të paluajtshme!

Fuqia blerëse e pasurive të paluajtshme përfaqësohet nga numri i m² që mund të blini, është një e dhënë e ndryshueshme e cila ndryshon sipas disa faktorëve të rëndësishëm. Fuqia blerëse është përballur me një rritje të konsiderueshme të çmimeve vitet e fundit. Me këtë rritje çmimi, francezët janë të detyruar të blejnë banesa me pak hapësirë. Përballë këtij problemi, është thelbësore të gjesh një mënyrë për të rritjen e fuqisë blerëse të pasurive të paluajtshme.

Cilët janë faktorët e përdorur për të llogaritur fuqinë blerëse të pasurive të paluajtshme?

Derdh matja e fuqisë blerëse të pasurive të paluajtshme të një familjeje, është e rëndësishme të merret parasysh norma e saj e huamarrjes (kapaciteti huamarrës) dhe çmimin e pasurisë së paluajtshme të llogaritur për m² në rajonin specifik. Faktorët e marrë parasysh për matjen e fuqisë huamarrëse të pasurive të paluajtshme citohen në listën e mëposhtme:

  • numri i huamarrësve (huamarrja vetëm ose në çift ka ndikim në llogaritjen, veçanërisht nëse keni të ardhura kumulative në rast të huamarrjes në çift);
  • të ardhurat familjare në të cilat ka paga, shpërblime, pensione pensioni etj. ;
  • të ardhurat shtesë të familjes në të cilën ka alimentacion, qiratë e marra në rastin e një investimi me qira, etj. ;
  • shpenzimet e ndryshme të familjes që përfshijnë alimentacionin e paguar, kredinë aktuale të konsumatorit dhe hipotekat e tjera, etj. ;
LEXO  Deklaratat tatimore: rregullat për të ditur

Për të kuptuar më mirë fuqia juaj blerëse e pasurive të paluajtshme, është thelbësore të dihet edhe norma e interesit të kredisë, e cila ka ndikim në koston e përgjithshme të kredisë. Madje kjo e fundit do të ndikojë edhe në shumën e pagesave mujore.

Shembull i llogaritjes së fuqisë blerëse të pasurive të paluajtshme

Derdh llogarit fuqinë blerëse të pasurive të paluajtshme, ju duhet të zhvilloni një simulimi i kredisë për pasuri të paluajtshme. Supozoni se kapaciteti juaj i huamarrjes është 250 € për shembull dhe se planifikoni të blini një pronë në Rennes, ku çmimi i përafërt për m² është 000 €.

Thjesht bëni llogaritjen e mëposhtme për të gjetur numrin e m² që fuqia juaj blerëse e pasurive të paluajtshme ju lejon të fitoni: 250 / 000 = 4. Prandaj, me një buxhet të tillë në këtë rajon, do të mund të blini pasuri të paluajtshme prej 093 m61,07.

Si të rritet aftësia për të blerë pasuri të paluajtshme?

Disa zgjidhje janë në dispozicion për ju për t'ju lejuarrrisni kapacitetin tuaj të huamarrjes ose blerjen e pasurive të paluajtshme. Kjo do t'ju lejojë t'i jepni jetë tuajat projekti i blerjes së pasurive të paluajtshme në një mënyrë më të shpejtë dhe më pak kufizuese:

  • duke marrë një norma më e mirë e hipotekës : përpiquni të gjeni normën më interesante të huamarrjes ose merrni më shumë hua kur norma bie për të rritur natyrshëm fuqinë tuaj blerëse të pasurive të paluajtshme;
  • abonimi në kredinë e subvencionuar: kjo bën të mundur gjithashtu uljen e kostos totale të kredisë dhe ju ndihmon të blini më të mëdha duke marrë më shumë hua;
  • zgjedhja e sigurimit të duhur të huamarrësit: kjo ka një ndikim në koston e kredisë dhe natyrisht ndikon në kapacitetin tuaj të huamarrjes dhe fuqinë tuaj blerëse të pasurive të paluajtshme;
  • rritja e kontributit personal: rekomandohet të keni një kontribut të lartë personal. Përpiquni ta rrisni duke kursyer që të mund të huazoni më shumë;
  • rritja e kohëzgjatjes së kredisë për shtëpi: të ketë më pak shlyerje për të bërë krahasuar me kredinë në afat të shkurtër;
  • zgjedhja e një qyteti më pak të shtrenjtë: për të blerë një pronë më të madhe, duhet të jeni gati të udhëtoni edhe disa kilometra.
LEXO  Cili është përkufizimi i një anëtari?

Së fundi, merrni parasysh gjithashtu rrisni burimin tuaj të të ardhurave nëse është e mundur. Një fluks më i lartë parash është domosdoshmërisht sinonim i më shumë zgjedhjeve për një investim në pasuri të paluajtshme.