Nyitak Friendly, PDF & Email

Kasimpulan tina pengakhiran kontrak tunduk kana prosedur anu khusus diwatesan ku anggota badan législatif, ngajantenkeun éksprési bebas sareng pencerahan tina wasiat ti pihak-pihak. Ogé katingalina klasik yén masing-masing pihak nampi salinan perjanjian, pasal 1375 tina kode perdata anu nyatakeun yén kalakuan "anu netepkeun kontrak sinallagmatis mangrupikeun buktina upami éta parantos di damel asli sakumaha seueur 'aya pihak anu gaduh minat anu béda'. Naon anu bakal kajadian nalika dunungan henteu tiasa ngabuktikeun yén salinan parantos dipasihkeun ka padamelna? Justru dina titik ieu yén putusan anu ayeuna dikoméntaran masihan waleran.

Dina hal ieu, hiji padamelan anu diupahan ku perusahaan salaku atap parantos lebet kontrak sareng anu terakhir langkung ti lima belas taun ka pengker.

Jalma anu prihatin teras nyita pengadilan industri, nyungkeun batal tina pengakhiran ieu sareng nyungkeun santunan anu aya hubunganana, ku alesan yén anjeunna henteu nampi salinan perjanjian. Upami pengadilan gelar kahiji nampik jalma anu aya hubunganana sareng pamundutna, pengadilan banding divalidasi alesan penalaran karyawan ku ngabatalkeun perjanjian terminasi, sareng nunjukkeun yén pembatalan ieu ngahasilkeun pangaruh tina PHK tanpa sabab anu nyata.

Teras maca tulisan dina situs aslina →

maca  Pitunjuk Apiliasi