Nyitak Friendly, PDF & Email

Assertiveness mangrupa asset penting duanana dina kahirupan sapopoe di gaw nu. Di dunya gawé, laju luhur assertiveness bakal mawa Anjeun kaunggulan considerable utamana lamun anjeun di muatan koropak penting. Pikeun leuwih hadé ngartos Chairil Anwar of assertiveness sarta dampak na on komunikasi dina bisnis, urang ngajak maneh nuturkeun artikel urang nepi ka ahir.

Naon assertiveness?

Kecap assertiveness Assertiveness boga asal Inggris, konsép ngagagas ku New York psikolog Andrew SALTER mun 1950. Joseph Wolpe dimekarkeun konsep ieu ku watesan eta salaku "ekspresi bébas sadaya émosi vis-à-vis a pihak katilu, iwal kahariwang."

Assertiveness mangrupakeun jalan pikeun nganyatakeun eling-diri tanpa ngarobah batur, sarta yén dina cara langsung. Ku kontra, assertiveness opposes tilu sikap manusa has nu bocor, manipulasi jeung agresi. Ieu nyieun miscommunication sarta ngabalukarkeun tegangan, bentrok antara lainna, salah harti jeung waktu leungit.

Bédana jeung timer kontrol?

Assertiveness mah béda ti diri kontrol-ka extent yen bagian tina harti na ngakibatkeun assertiveness. Éta kituna penting pikeun mikawanoh sarta nampa Sunan Gunung Djati sakumaha kami. Dina arah nu lalawanan, timer kontrol hartina bade ngalawan na timer eling jeung kabutuhan na, utamana lamun eta mangrupa nurut sedekan hate nu ngadadak, fearful, cemas atawa nu sejen. kituna éta pikeun milih hiji réaksi wajar mun emosi, nilai, kapribadian ...

Ketegasan sareng komunikasi non-verbal

Asertifitas ogé kedah cocog sareng komunikasi sanés lisan anjeun. Nalika anjeun nyarios ka jalma, pesen anjeun kadéngé 10% berkat kecap-kecap na sésana mangrupikeun patarosan ngeunaan sikep, gerakan sareng intonasi sora utamina. Kukituna, penting henteu janten kasalahan pokus ngan ukur dina pesen lisan kumargi bentukna ogé penting boh dina presentasi boh dina komunikasi sacara umum.

maca  Kumaha carana ngokolakeun hubungan sareng manajer na?

Mastering di teuing latihan nonverbal acan merlukeun, sabab gumantung kana faktor kayaning denyut jantung, nada kulit, murid bisa ngaleuleuskeun ... Ku kituna, pikeun mastikeun harmoni antara lisan jeung nonverbal, leyuran idéal pikeun sakabéh dunya bakal jadi ikhlas ngeunaan subjek. Urang nelepon harmoni congruence ieu.

congruence The ensures ngadegna hiji bursa sahiji kualitas alus. A komunikasi lacks congruence kituna hartosna manipulasi. formulir Ieu dimungkinkeun komunikasi acan paménta jumlah considerable énergi tetep spiker dina hiji visi husus. Mangkana kabingungan antara istilah "komunikasi", "kakuatan lemes" jeung "manipulasi".

Komunikasi atanapi hubungan

Komunikasi nyaeta bursa antara dua pihak, tapi tukeur teu komunikasi. Ku kituna, éta ogé penting pikeun ngadegkeun harti pasti tina istilah ieu, nembe, dipaké dina situasi anu teu bener di ngajaga kalayan harti leres na.

Mémang, janten komunikator anu saé ogé ngandung hartos ngagaduhan kamampuan pikeun muka panganteur na, kalayan tujuan pikeun langkung ngaidentipikasi kabutuhanna sareng henteu nampilkeun ideu na salaku hiji-hijina anu ngagaduhan hak pikeun ngadugikeun. Maka aya bedana anu nyata antara kamiripan komunikasi sareng propaganda komérsial atanapi sanés anu mangrupikeun manipulasi anu sering henteu séhat sareng tujuanana nyaéta maksa pemirsa pikeun ngadopsi ideu.

Dina hal ieu, manipulasi nyaeta bukti ngadegna hubungan antara dua individu, murni dumasar kana kapentingan anu tiap bisa nyadiakeun ka séjén. Sacara umum, hubungan ieu nawarkeun kauntungan hiji leuwih lianna.

maca  kecerdasan emosi di gaw nu

Assertiveness ngalawan manipulasi

Nalika usaha sells produk tanpa estu nyaho kaperluan riil konsumén na, tapi ngan dina raraga ngajual wares-Na, urang tiasa disebutkeun yen aya manipulasi. Dina hal ieu, klien nu perlu nyaho kana némbongkeun rélatif tegas dina nyieun dipikawanoh pangabutuh jeung masalah maranéhanana sarta milih ngan produk nu minuhan dinya. Teu jadi confronted kalayan jenis ieu ngaliwatan, sagala parusahaan kedah sahingga difokuskeun kabutuhan konsumén na sateuacan putting maju jasa na atanapi produk. Upami teu kitu, hese ngayakinkeun resiko jadi jujur ​​ieu mun barang luyu pikeun dijual.

Mun anjeun sangkan cocoba jeung Resort ka manipulasi jeung ngajual produk atawa gagasan, ningkatkeun kabisa anjeun janten peka kaayaan atawa kajadian anu timbul. Ieu kabisa anjeun pikeun muka anjeun nyanghareupan pasangan anjeun sarta ngakuan kaperluan maranéhanana paduli ka tempat nu tahan ngalawan anjeunna. Ieu ngandung harti nganut hiji visi "4 dimensi", pamadegan spasi tur yén waktu. Ieu jumlah ka ngagambarkeun kaliwat anak, gaganti anjeunna ngayakeun tur anjeunna nyepeng ...

Léngkah pikeun komunikasi alus

          ngadenge

Naha anjeun damel di layanan Podomoro atanapi di narima jasa ti usaha, ulah nyieun kasalahan tina motong pondok hiji panggero customer geura ngabales na ngaheéat waktos. Masihan anjeunna kasempetan pikeun ngajelaskeun masalah kasebut naha anjeunna prefers mun milih salah sahiji produk leuwih sejen. Sahingga nalika rék nawiskeun anjeunna produk sejen atanapi solusi, éta leuwih gampang nampa tur nampa pamendak Anjeun. Bari baé ambek sacara sistematis ingkar.

maca  Ningkatkeun Komunikasi interpersonal anjeun Dina Gawé

          nganyatakeun muka diri

Hiji jalma tegas bisa nganyatakeun ngagerentes na atawa tegas diri. Bari sababaraha meunang aya gampang, batur teu. Bisi kadua ieu, hanjelu meureun sapertos nu eta nyebar sakuliah awak sarta ngabalukarkeun ambek-ambekan sarta anger. The Hadé pisan mun éta langsung nganyatakeun naon urang pikir tanpa ngarobah handap subjek na tanpa nyerang spéker.

          Nampi na ngabales eupan balik

Taya gagasan anu sampurna, sadayana gaduh cacad a. Kalolobaan waktu teh, nya eta mitra kami anu aya bewara cacad ieu. Welcoming pamanggih batur tur ngakibatkeun kahayang pikeun perbaikan atanapi mahasiswa ITB jeung pamanggih anyar. kasalahan nu bakal kufur ka imperfections unggal tur bisa laksana pikeun pamendak aslina.

Gaya komunikasi anu ayeuna anjeun gaduh mangrupa hasil taun kabiasaan. Ogé, nyangka boga gawe kaluar sababaraha waktu ngawasaan prinsip assertiveness. Tangtangan pangbadagna nyaéta pikeun neuleuman ngadangukeun éféktif pikeun ngaidentipikasi kaperluan si panelepon, anjeun laun diajar ngabales tanpa akting aggressively. Ku kituna, assertiveness téh naha kasaimbangan a tiasa nyarios antara kabiasaan pasip tur kabiasaan agrésif.