Nyitak Friendly, PDF & Email

Tungtung surat: 5 rumus sopan anu kedah dilarang sagala biaya

Hiji tungtung pos panarjamah tiasa mangaruhan sareng pikaresepeun tanpa angkat ti kanon anu diadegkeun ku seni susuratan. Léngkah ieu mangrupikeun hal anu teu kedah dianggurkeun, sabab éta gumantung kana naon anu kedah dilakukeun dina email anjeun. Milih tungtung kalimat email anu leres meryogikeun ngawasaan anu kedah dihindari sadaya biaya. Manajer, pengusaha atanapi padamel, anjeun pasti kedah ningkatkeun seni koréspondénsi. Dina tulisan ieu, mendakan 5 rumus sopan anu henteu kedah muncul deui dina email anjeun.

"Tong ragu-ragu ka ...": Uninviting frasa sopan

Frasa sopan teu pikaresepeun sabab nunjukkeun rasa isin. Saluareun éta, "Tong ragu ..." nyaéta a kecap négatip. Sapertos kitu, éta bakal, dina pendapat sababaraha ahli basa, kirang nyurungkeun tindakan. Langkung parah, éta nyababkeun tindakan tibalik, bertentangan sareng anu urang ngarepkeun.

Formula anu paling cocog nyaéta ieu: "Terang yén anjeun tiasa ngahontal kuring ..." atanapi "Telepon kuring upami diperlukeun". Jelas, sakumaha anjeun bakal ngartos, imperatif masih populér.

"Kuring miharep éta ..." atanapi "Ku miharep éta ...": Formula teuing sentimentalis

Dina kecap tina sababaraha ahli dina kode komunikasi perusahaan, "kami henteu ngarepkeun naon-naon deui anu dianggo ayeuna". Sabalikna, anjeun kedah milih ungkapan sopan santun anu langkung tegas, sapertos "Kuring miharep".

"Ku tetep di anggo anjeun ...": Kahadean teuing tunduh

Formula sopan ieu dicirian ku kaluman anu kaleuleuwihi. Leres, anu nyarios "Sopan santun" henteu kedah hartosna "Kaluman" atanapi "Cachotterie". Pangalaman parantos nunjukkeun yén formulasi sapertos kitu aya pangaruh pisan kana panganteur anjeun.

maca  Tulis saé di tempat damel: pulpén atanapi keyboard?

Salaku conto, anjeun tiasa nyarios: "Kuring ngupingkeun anjeun" atanapi "Kuring ngantosan waleran anjeun". Éta éksprési sopan anu langkung pikaresepeun.

"Hatur nuhun kanggo ..." atanapi "Hatur nuhun sateuacana kanggo ngajawab ...": Formula percaya diri teuing

Kieu deui, formulasi ieu parantos nunjukkeun wates na. Éta nandaan kayakinan anu pasti. Sumawona, anu biasa nyaéta urang ngahaturkeun nuhun kana tindakan anu katukang.

Salaku conto, anjeun tiasa nyarios: "Kuring ngandelkeun jawaban anjeun pikeun ..." atanapi nyarios langsung naon anu anjeun ngarepkeun tina koréspondén anjeun.

"Punten ...": Kecap anu rada beurat

Kalimah sopan "Kuring nyungkeun tulung" ngagaduhan sadaya jargon administrasi. Kacuali dina email anu profesional, tren na nyaéta pikeun kagancangan. Kami henteu kedah ngalakukeun sareng formula administrasi anu rumit pisan.

Tapi rumus anu mana anu kedah dipikaresep?

Sababaraha ungkapan sopan pikeun dipaké

Aya seueur formula sopan anu kedah dipikaresep. Anu tiasa ngadugikeun di antawis ieu rumus jinisna: "Wilujeng dinten", "Salam anu dibédakeun", "salam tulus", "salam Cordial" atanapi "Kalayan kenangan pangsaéna mah".