Print Friendly, PDF & Email

Wangun email profesional sopan santun matur nuwun

Antarane layang lan email profesional, ana sawetara podho kacathet. Padha ngelingke ing tingkat rumus sopan. Nanging, iki ora tansah padha. Yen sampeyan pengin ngirim email profesional menyang partner, klien utawa rekan kerja, ana sawetara ekspresi sopan. Mangerteni ing artikel iki, kabeh sing perlu kanggo ngerti bab iku.

Surat lan kurir profesional: apa bedane?

Yen ana siji-sijine email lan kurir sing umum ing konteks profesional, iku pancen ekspresi sing sopan. Nanging, kudu dicathet yen ana luwih formalisme ing layang utawa layang dibandhingake karo email.

Iki mesthi diterangake kanthi kasunyatan manawa email minangka saluran komunikasi sing mbutuhake kacepetan ngirim pesen. Mangkono, ora dilarang yen ekspresi sopan santun tartamtu kanggo surat utawa surat ditemokake ing email profesional. Nanging tren luwih nyedhaki kesederhanaan lan rumus sing cukup cendhak.

Apa ungkapan unggah-ungguh kanggo ngaturake panuwun?

Pilihan rumus temenan bakal gumantung ing wong sing kita kirim matur nuwun.

Yen contone layang matur nuwun ing konteks lamaran jabatan, ukara sing sopan iki cocog banget: "Matur nuwun kanggo kawigatosan sing bakal sampeyan lakoni ing lamaran / layang / takonku lan aku njaluk sampeyan percaya. jaminan perasaanku sing paling apik ”. Iku uga bener nalika njaluk layanan utawa nalika nggawe panjalukan.

maca  Surat profesional: Sawetara aturan kanggo formulir panggilan umum

Kangge matur nuwun awit saking sregep ingkang sampun katindakaken dening koresponden panjenengan utawi langkah-langkah ingkang dipunkajengaken saking ingkang pungkasan, prayogi katur:

"Matur nuwun kanggo ketekunan + pilihan sampeyan". Sampeyan uga bisa menehi ekspresi sopan ing istilah iki: "Matur nuwun kanggo profesionalisme sampeyan. + rumus sopan pilihan sampeyan ”.

Ing kahanan liyane nalika sih wis rampung utawa sampeyan wis menehi sawetara panjelasan kanggo koresponden sampeyan, sampeyan kudu ngucapake: "Matur nuwun kanggo pangerten + rumus sopan sing sampeyan pilih" utawa "Matur nuwun + rumus sopan pilihan sampeyan "utawa “Kanthi matur nuwun, keparenga nampi, Bu, Pak, pranataning panggalih ingkang kula hormati”.

Ing acara apa wae, sampeyan diwenehi kesempatan kanggo nggunakake sawetara rumus sopan liyane sing diadaptasi menyang email profesional, gumantung saka kahanan. Kita bisa nyebutake ing antarane:

Bien a toi

Greetings

tenan

Matur nuwun sanget

Kabeh sing paling apik

Salam Cordiales

Nanging, elinga yen email profesional mung bisa dianggep kaya ngono nalika wis dikoreksi lan diresiki kabeh kesalahan ejaan lan tata basa. Uga, ati-ati supaya ora nyingkat tembung kasebut. Iki bakal menehi sampeyan luwih kredit.