Print Friendly, PDF & Email

Kita ora milih kolega kita lan bisa dadi sing ing tim kerja kita kudu ngadhepi kolega sing angel.
Aggressive, bad-tempered and distilling rumors, sampeyan kanthi jelas ing ngarsane saka kanca mbebayani.

Kene tips kita sinau kanggo ngatur rekan sing milih milih sikap ala.

Ngomong karo wong sing nganggep:

Iki minangka bab pisanan sing kudu ditindakake nalika sampeyan nemokake sikap ala ing salah sijine kolega sampeyan.
Ngobrol kerep ngidini nyuda konflik nyedhiyakake sampeyan milih tembung sampeyan.
Kanggo sing, tetep becik, kepéngin ngerti alasan tumrap prilaku iki lan tanpa penganiayaan.
Luwih apik kanggo pindhah kanthi lancar kanthi nulis meja sing nyebabake sampeyan masalah lan apa sing wis disalah gunakake.
Yen kahanan tetep, mula wektu iku bisa cepet njupuk langkah-langkah perlindungan.

Sinau kanggo nglindhungi dhewe:

Sapérangan kolega beracun bisa mangaruhi karya, motivasi lan sok-sok sampeyan sukses.
Mulane, penting kanggo ngerti carane nglindhungi dhewe saka kanca-kanca kaya iki lan diwiwiti kanthi nglebokake jarak antarane sampeyan lan kanca-kanca.

Aja ngrekam rekaman non-kerja, kahanan iki ora kudu diuripake.
Nanging, yen sampeyan duwe layang utawa tulisan liyane ing ngendi rekan sampeyan nggunakake tembung sing ora sopan utawa ora sopan, njaga, bakal luwih apik kanggo sampeyan.

maca  Intelligence emosi ing karya

Aja ngenteni tumindak:

Luwih cepet sampeyan tumindak, luwih cenderung kahanan sing bisa tekan sampeyan lan nggawe iklim kerja beracun.
Yen atasan sampeyan nemokake yen sampeyan akeh banget, komentar sampeyan bakal ilang kredibilitas.
Ing idea iki kanggo ngupaya dhukungan saka mediator lan ora arep ngrampungake kahanan kasebut.

Ngandhani hirarki panjenengan:

Nalika kahanan ora bisa diatur maneh, luwih apik kanggo ngandhani atasan sampeyan.
Nanging sadurunge sampeyan bisa nemokake kolega sampeyan, coba mangerteni carane sesambungane karo kanca-kanca sing angel mbukak.

Sawise sampeyan wis nggawe trik sethitik sampeyan, menehi tandha pengawas langsung kanthi menehi kawruh negatif ing karya: wektu tundha ing file, komunikasi sing ora becik sing ndadekake proses proyek, lan liya-liyane.

Yen perlu, kerjakake dhewe karo kolega liyane: atasan sampeyan bakal luwih yakin yen kudu ngatasi "file" iki supaya ora ngrusak moral pasukan yen ana sawetara sing ngeluh prilaku sing ala.