Print Friendly, PDF & Email

Nggawe minangka tim ora bisa di-improvisasi, sampeyan kabeh duwe cara dhewe kanggo mirsani samubarang lan ora ngetungake karakter siji-sijine.
Dadi kadang sampeyan kudu nyusun supaya kerja tim dadi produktif lan nyenengake, iki ana sawetara tips.

Divisi tugas, kunci kanggo kerja sama efektif:

Elingi ing sekolah nalika sampeyan kudu nyiapake presentasi.
Sampeyan kerep nemokake dhewe dhewe ngerjakake sebagian besar karya, kan?
Uga ing donya karya iku padha.

Iku ora umum yen ing siji grup mung siji peserta nemokake piyambakipun nindakake karya wong liya.
Iki bisa uga amarga kurang motivasi ing bagean peserta liyane utawa amarga sing "koki" nemtokake gagasan-gagasan marang saben wong.
Mulane, penting kanggo mbagi tugas-tugas kasebut sadurunge kanggo nemtokake peran saben wong.

Ngerti carane ngrungokake lan komunikasi:

Tim kerja mbutuhake akeh rasa supaya yen sampeyan pengin bisa, sampeyan kudu sinau kanggo ngrungokake wong liya, nanging uga kanggo komunikasi.
Yen soko sampeyan ora nyenengake utawa ngganggu sampeyan, aja ragu-ragu ngomongake wong kasebut.
Iku ora ana maneh rahasia, a komunikasi apik lan ngrungokake ngrungokake yaiku loro unsur sing nggawe karya dadi produktif.

Aja nyalahke peserta liyane:

Iki minangka reaksi sing ditindakake dening akeh, nalika nggawe kesalahane, nggawe topi kanggo salah siji tim.
Ngerteni, ora ana sing luwih apik nalika nggarap tim.

maca  Intelligence emosi ing karya

Yen sampeyan salah, pesthekake lan manfaatake kanggo sinau.
Kajaba iku, sampeyan bakal ngormati respon saka kolega, titik penting kanggo supaya bisa digunakake ing iklim beracun.

Njupuk inisiatif tanpa mbesmi wong liya:

Njupuk inisiatif minangka prilaku sing apik banget nalika kerja tim.
Nanging, aja lunga adoh, supaya sampeyan bakal resik duka karo rekan kerja sampeyan.
Sampeyan bisa tansah nggawe proposal, menehi pendapat lan nggawa gagasan sampeyan, nanging tanpa dilakoni, aja gampang banget.

Menehi hasil karya liyane

Yen sawetara peserta ora nandur cukup ing karya kasebut, amarga padha ora mikir cukup regane.
Dadi, lan utamané manawa sampeyan nduweni kualitas pimpinan, nyoba tansah tetep positif, aja ragu-ragu maringi petunjuk lan ajak anggota tim.