Formulat e mirësjelljes në fund të emailit: Konteksti i përdorimit

Ju nuk i dërgoni një email profesional një kolegu siç do të bënit për eprorin ose për një klient. Ka kode gjuhësore që duhet të dini kur jeni në një mjedis profesional. Ndonjëherë mendojmë se i njohim ato, derisa të kuptojmë se po bënim disa gabime përdorimi. Në këtë artikull, ne përshkruajmë kontekstet në të cilat disa shprehje të sjellshme janë të përshtatshme.

Fraza e sjellshme "Kalofshi një ditë të bukur"

Sipas mendimit të specialistit të postës elektronike, Sylvie Azoulay-Bismuth, autore e librit "Të jesh një profesionist i postës elektronike", fraza e sjellshme "Kalofshi një ditë të bukur" është menduar për njerëzit me të cilët kemi një marrëdhënie. Profesionist shumë i përzemërt. Mund të përdoret kur i dërgoni një email një kolegu.

Fraza e sjellshme "Përshëndetje më të mira"

Ju gjithashtu mund ta dini atë në mënyrë që të mos paguani çmimin për një komunikim të dështuar! Fraza e sjellshme "Përshëndetje më të mira" përdoret kur doni të shprehni me mirësjellje pakënaqësinë tuaj. Kjo ndihet edhe në përmbajtjen e email -it i cili është natyrisht i ftohtë.

Kjo është ajo që i bën disa njerëz të thonë në mënyrë të ekzagjeruar se kjo formulë përdoret kur iu drejtohet "armiqve" të dikujt.

LEXO  Projekti Voltaire ju merr në konkursin e njohur ortografik

Fraza e sjellshme "Sinqerisht e juaja"

Shtë një formulë mjaft formale dhe miqësore. Ajo nuk jep gjykim. Kur nuk keni takuar kurrë dikë, kjo formulë mund të përdoret për t'i dërguar atij një email profesional.

Siç mund ta shihni, në frazën "Sinqerisht", përshëndetjet nuk dallohen as më mirë. Sipas mendimit të disa specialistëve të postës elektronike, kjo formulë është një lloj "çelësi i mirë master".

Në një letër motivuese, ajo ka gjithë vlerën e saj dhe gjithashtu rekomandohet shumë. Mund të themi për shembull: "Pranoni, Zonjë, Zotëri, përshëndetjet e mia të sinqerta".

Fraza e sjellshme "Përshëndetje të përzemërta"

Isshtë midis "Sinqerisht e juaja" dhe "Sinqerisht". Fraza e sjellshme "Sinqerisht" do të thotë "Me gjithë zemrën time". Ajo ka një origjinë latine "Cor" që do të thotë "Zemër". Por me kalimin e kohës, përmbajtja e tij emocionale është zvogëluar. Hasshtë bërë një formulë e përdorur gjerësisht e respektit me një dozë neutraliteti.

Formula e sjellshme: "Me kujtimet e mia më të mira" ose "Miqësitë"

Kjo formulë e sjellshme përdoret kur dërgoni një email tek ish -kolegët dhe bashkëpunëtorët me të cilët kemi ndarë kujtime shumë të mira.

Ne gjithashtu përdorim formulën "Miqësi" kur ndajmë miqësi me korrespondentin tuaj. Kjo supozon se ju e njihni atë për një kohë të gjatë.

Fraza e sjellshme "Sinqerisht e juaja"

Kjo është një formulë e sjellshme e destinuar për gratë e tjera. Në kundërshtim me atë që dikush mund të mendojë, ajo nuk do të thotë "Unë jam i juaji". Përkundrazi, interpretimi i saktë është "Ju uroj mirë". Zakonisht përdoret shumë rrallë kur u drejtohet burrave.

LEXO  Si të krijoni nënshkrimin tuaj të postës elektronike lehtë dhe falas