Print Friendly, PDF & Email

Në shumë kompani, rritja e pagave bëhet në bazë të vjetërsisë në punë. Megjithatë, në një moment mund të mendoni se meritoni një pagë më të lartë se ajo që merrni. Në këtë artikull do të mësoni se si mund të merrni një rritje page. Kur ta kërkoni dhe si ta kërkoni? Pyetjet dhe këshillat praktike do t'ju përgatisin për intervistën.

Çfarë duhet t'i them shefit tim?

Kompanitë shpesh japin ngritje për punonjësit që performojnë mirë. Shtoni vlerë në biznesin e tyre dhe premtoni rritje në të ardhmen. Përpara se të kërkoni një rritje rroge, duhet të pyesni veten: "Pse duhet të më jepet një rritje rroge?" ".

Nga këndvështrimi i një punëdhënësi, këtu janë disa arsye pse ka të ngjarë të merrni një rritje rroge.

Ju keni përmbushur detyrimet tuaja

Një nga arsyet kryesore për një rritje është zakonisht performanca e punës. Kjo ndodh kur kaloni përtej kërkesave të përshkrimit të punës suaj. Nëse jeni duke bërë punë shtesë ose duke mbështetur kolegët tuaj.

Ju jeni gjithmonë duke dëgjuar eprorin tuaj dhe anëtarët e ekipit tuaj. Ju dini si të bindni dhe të demonstroni pse këndvështrimi juaj është i duhuri. Puna juaj është gjithmonë punë cilësore. Ju keni vërtetuar se jeni gati të mësoni gjëra të reja dhe të merrni më shumë përgjegjësi. Prandaj, jeni në rrugën e duhur, edhe nëse duhet të merren parasysh parametra të tjerë.

Nisma

Kompanitë priren të preferojnë punonjësit të cilëve u jepen detyra që nuk duhet t'i bëjnë. Jini gjithmonë në vëzhgim për projekte të reja dhe pyesni se si mund të ndihmoni ose të filloni një projekt të ri. Ju gjithashtu mund të tregoni iniciativë duke kërkuar zgjidhje për problemet e biznesit dhe duke ia sugjeruar ato shefit tuaj.

LEXO  Stresi, merrni një hap prapa dhe shprehni emocionet tuaja në mënyra konstruktive.

Besueshmëria

Kompanitë janë në kërkim të punonjësve që mund të kryejnë me besueshmëri punën e pritur prej tyre. Nëse arrini gjithmonë të përmbushni afatet, keni një shans të madh për të marrë pagën shtesë që meritoni. Mos harroni se një projekt i mirë, por i menaxhuar keq mund t'ju dëmtojë. Shmangni angazhimin për çdo gjë dhe gjithçka me çdo kusht, sepse do t'ju dëmtojë më shumë se çdo gjë tjetër.

Zhvilloni aftësi të reja

Mësimi i aftësive të reja ose përmirësimi në fushën tuaj të ekspertizës ndonjëherë mund t'ju sjellë një promovim. Përpiquni të merrni certifikata të reja për të mbajtur njohuritë tuaja të përditësuara. Nëse është e mundur, merrni pjesë në kurse ose seminare në një universitet lokal ose merrni pjesë në programet e trajnimit të brendshëm të kompanisë. Nëse doni të përmirësoni aftësitë tuaja, por nuk dini nga të filloni. Pyesni menaxherin tuaj, ata me siguri mund t'ju këshillojnë se si të përmirësoni aftësitë tuaja dhe t'ju udhëheqin drejt zgjedhjeve që do t'ju ndihmojnë të avanconi karrierën tuaj.

Qëndrim pozitiv

Kompanitë shpesh kërkojnë punonjës që janë të orientuar drejt ekipit, bashkëpunues dhe kanë një qëndrim pozitiv. Një qëndrim pozitiv krijon entuziazëm për punën dhe tërheq punonjës të tjerë që duan të punojnë me ju dhe aq sa ju. Ndryshe nga një qëndrim negativ dhe pasiv, një qëndrim pozitiv gjithashtu promovon punën në grup dhe shpirtin ekipor.

 Zgjedhja e kohës së duhur për të kërkuar rritjen tuaj

Është e rëndësishme të përcaktohet koha e duhur për të kërkuar një rritje page dhe të shpjegohet pse. Është veçanërisht e rëndësishme të merrni parasysh gjendjen tuaj financiare dhe performancën tuaj. Koha e kërkesës suaj do të ndikojë në shanset tuaja për të marrë një rritje.

LEXO  Çelësat 5 që mund të ndihmojnë në menaxhimin më të mirë të stresit / shmangur stresin

Gjatë vlerësimit të punonjësve.

Kompanitë shpesh japin ngritje ose shpërblime për punonjësit si pjesë e rishikimit të performancës së tyre vjetore. Sigurohuni që të jepni shembuj personalë se pse po kërkoni një rritje page. Nuk mjafton të thuash "Unë dua një rritje rroge sepse kam bërë mirë". Nëse vlerësimi është pozitiv, kjo është një mundësi për të kërkuar një rritje.

Kur një biznes është financiarisht i suksesshëm

Suksesi financiar i një kompanie ndikon në aftësinë e saj për të dhënë ngritje. Zbuloni nëse kompania juaj po bën shkurtime buxhetore ose pushime nga puna.

Nëse biznesi po rritet, mund të merrni një rritje të arsyeshme afatshkurtër pagash. Megjithatë, edhe përballë vështirësive, nëse keni bërë atë që duhet për të tërhequr vëmendjen e eprorëve. Ju mund të merrni një rritje, me kusht që të mos jeni shumë të pangopur. Kompanitë që nuk mund ta përballojnë atë nuk japin falas.

Kur vjetërsia juaj është bërë e konsiderueshme

Shuma e kompensimit që merrni nga kompania mund të varet nga kohëzgjatja e kontratës suaj me kompaninë. Nëse keni punuar për kompaninë për disa vite, mund të meritoni një rritje për angazhimin dhe punën tuaj të palodhur. Gjithsesi, sapo ta keni kuptuar. Është koha që ju të kërkoni një intervistë.

Dita e intervistës

Shkoni në intervistë të sigurt në aftësitë dhe gjykimin tuaj. Reflektoni për aftësitë dhe arritjet tuaja për të ndërtuar besimin tuaj. Nëse mendoni se meritoni një promovim, punëdhënësi do ta marrë parasysh atë.

Demonstroni besimin tuaj përmes qëndrimit tuaj dhe gjuhës së trupit gjatë intervistës. Bëni kontakt me sy me shefin tuaj, ngrihuni drejt, flisni qartë dhe buzëqeshni. Qasuni intervistës me entuziazëm dhe tregoni se jeni të pasionuar pas punës tuaj.

LEXO  Çlirimi i Negativitetit-Mbroni Veten Valët Negative

Paraqisni provat tuaja për të mbështetur pretendimet tuaja

Është e rëndësishme të jeni të përgatitur mirë për të kërkuar një rritje page. Bëni një listë të arritjeve tuaja që kur jeni bashkuar me kompaninë. Sillni këtë listë në intervistë dhe përpiquni t'i mbani mend të gjitha. Paraqisni listën në një mënyrë që të nxjerrë në pah arritjet dhe pikat tuaja të forta dhe të mos nënçmojë kolegët tuaj.

Kur ndërtoni listën tuaj, përqendrohuni në mbledhjen e informacionit sasior. Të dhënat sasiore ofrojnë rezultate të matshme dhe mund të pasqyrojnë më mirë performancën tuaj. Këto të dhëna shpesh paraqiten si përqindje. 10% rritje në përgjigjen e klientit, 7% ulje në shkallën e ankesave, etj.

Përcaktoni saktë vlerën tuaj të tregut

Është e rëndësishme të synoni për një paga reale që pasqyron aftësitë tuaja, përvojën dhe standardet e industrisë.

Nëse dëshironi që rritja juaj të vijë me një promovim, përmblidhni shkurtimisht performancën tuaj të kaluar dhe planet e ardhshme. Diskutoni qëllimet dhe udhëzimet e kompanisë. Kur vendosni qëllimet tuaja të karrierës, tregojini kompanisë se si dëshironi të arrini qëllimet tuaja dhe si do të kontribuoni në suksesin e kompanisë.

Mos harroni të falënderoni bashkëbiseduesin tuaj

Në fund të intervistës, falënderoni shefin tuaj që ju dëgjoi dhe falenderoni nëse keni marrë rritjen që keni kërkuar. Mos harroni të shkruani një letër për të rinovuar falënderimet tuaja. Në varësi të marrëdhënies tuaj me shefin tuaj, kjo letër mund të jetë joformale ose formale dhe mund të dërgohet me email ose me postë.

Në rast refuzimi

Nëse kompania nuk ju ofron një rritje, jini të përgatitur për të negociuar një rritje në një mënyrë tjetër. Merrni parasysh përfitimet e negocimit, të tilla si një ose më shumë bonuse një herë. Pyesni për mundësinë e rritjes së pagave në të ardhmen. Natyrisht qëndroni të përzemërt dhe mos e humbni shpresën. Herën tjetër mund të jetë mirë.