Panelët në Excel janë një temë e madhe. Unë jam fillestar, a mund të filloj vërtet me krijimin e një pult? Sa do te me zgjas Cilët janë treguesit e monitorimit për tu integruar? Bazuar në shembuj praktikë të videos. Dhe pa pasur nevojë të mbani mend një ton formula. Ose madje filloni një kurs trajnimi 10 orësh në gjuhën VBA. Mund të keni një panel kontrolli mbresëlënës pa probleme në tre deri në katër orë. E gjitha varet nga cilësia grafike që dëshironi të jepni në tryezën tuaj. Nëse planifikoni ta shtypni, shpërndajeni kolegëve tuaj. Shtë më mirë të përqendroheni në aspekte të caktuara dhe të llogaritni 15 orë. Dhe po ! djalli është në detaje.

Paneli për një nevojë specifike

Para se të hyni në pjesën teknike. Së pari duhet të siguroheni që pulti juaj plotëson një nevojë reale. Imagjinoni kolegët tuaj me ju në dhomën e takimeve. Ju projektoni pultin tuaj të ri në ekranin gjigand. Dhe në të vërtetë ju deshën dy muaj. Dikush ka përshtypjen se është në kabinën e një rakete. Ose më saktë në dhomën e krizave të një fabrike gazi. Askush nuk e kupton atë. Por ne shohim për shembull se është përfshirë numri i makinave të parkuara në parking. Reallyshtë me të vërtetë thelbësore të përcaktohet se cilat informacione të vlerës së shtuar duhet të përmbajnë. Mos e humbni kohën tuaj. Dhe shmangni shqetësimin e kolegëve tuaj me mjete përcjellëse krejtësisht të padobishme.

LEXO  Microsoft PowerPoint: kuptoni dobinë dhe funksionalitetet e tij.

Shembuj të treguesve të monitorimit që shihen shpesh

Sigurisht që çdo pult duhet të korrespondojë me një situatë të veçantë. Por linjat e gjera mund të nxirren. Ne përgjithësisht kërkojmë të kemi një përmbledhje grafike të një inventari. Pulti ju lejon të shpejt t'i përgjigjeni disa pyetjeve.

  • A arrihen objektivat e shitjeve, javore, mujore, vjetore?
  • Cili është niveli i stokut tonë? Ndarja sipas produktit, me referencë.
  • Cilat janë afatet e përpunimit të mosmarrëveshjeve, cila është niveli i zgjidhjes së problemeve të klientit?
  • Kur do të përballemi me një kulm në aktivitet? Sa njerëz shtesë janë të nevojshëm për të forcuar ekipet?
  • Ku është përparimi i këtij apo ai projekti?

Me një tryezë përkatëse në dispozicionin tuaj. Në një vështrim, mund të keni një përgjigje për një seri të tërë pyetjesh të këtij lloji.

A duhet që pultet e mia të kenë një formë të veçantë?

Aspak, edhe nëse në praktikë të gjithë duken njësoj. Ju e keni qartë aftësinë për të bërë atë që dëshironi. Në mjedisin profesional. Unë ju këshilloj të qëndroni pranë asaj që mund të shihni kudo tjetër. Dy, tre grafikë, një matës. Një menu që lejon përdoruesin të rafinojë shifrat. Dhe pse jo një sfond pak më i sofistikuar se zakonisht. Por mos shkoni më tej.

Tani shkoni në praktikë dhe bëhuni një mësues i një tabelë në Excel

Në secilin prej trajnimeve të tij ju do të ndihmoni në krijimin e një pulti. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të ndiqni udhëzuesin. Disa modifikime të vogla që lidhen me aktivitetin tuaj të veçantë. Dhe voila. Mos hiqni dorë në vështirësinë e parë. Filloni përsëri nëse nuk merrni efektin e dëshiruar herën e parë. Dhe do ta shihni, përfundimisht do të funksionojë. Por në raste urgjente këtu është qdisa piktura falas tashmë gati

LEXO  Manual për animacionin në lëvizje të PowerPoint

Fat i mirë në suksesin e projektit tuaj ...