Plakja, paaftësia, fëmijëria e hershme ... rivitalizimi i qendrave të qyteteve, zhvillimi i qarkut të shkurtër ose tranzicioni ekologjik dhe gjithëpërfshirës ...

Si ofron përgjigje, mundësi dhe modele frymëzuese ekonomia sociale dhe solidare?

Si nuk kufizohen këto përgjigje nga SSE në prodhimin e një malli apo shërbimi, por edhe në proceset e qeverisjes, inteligjencës kolektive dhe interesit të përgjithshëm?

Për t'iu përgjigjur këtyre pyetjeve, 6 shembuj konkretë:

  • një dyqan ushqimesh lokale për këdo që krijon dinjitet në Grenoble,
  • një kooperativë banorësh që ofrojnë mikpritje në Marsejë,
  • një shoqatë prodhuese e energjisë së erës dhe qytetarë që e bën territorin e saj elastik në Redon,
  • një kooperativë aktiviteti dhe punësimi që siguron sipërmarrës në Paris,
  • një pol territorial i bashkëpunimit ekonomik që prodhon ushqim të mirë që jeton në Calais
  • një shoqëri bashkëpunuese me interes kolektiv e cila dëshiron të riorganizojë kartat në sektorin e shërbimeve personale dhe në veçanti për të moshuarit në jug të Bordo.

Si funksionojnë këta aktorë të SSE? Si punojnë ata me autoritetet lokale? Si të punoni me ta?

Kjo është ajo që do të mësoni duke ndjekur këtë trajnim online ... të përbërë nga kuize, intervista me aktorë dhe perspektivë me akademikë.

Gjatë këtyre 5 orëve, do të gjeni gjithashtu standardet historike, ekonomike, ligjore dhe legjislative thelbësore për të kuptuar SSE dhe për të ndërmarrë hapat e parë të një politike mbështetëse për SSE.

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale

LEXO  Falas: Kuptoni dhe keni sukses në lidhjen tuaj neto për të rritur SEO tuaj