A po pyesni veten se çfarë është çmenduria? Një sëmundje që mund të diagnostikohet dhe trajtohet? Rezultati i zotërimit të keq? Produkt i një konteksti social dhe politik? A është "i çmenduri" përgjegjës për veprimet e tij? A zbulon çmenduria një të vërtetë të pranishme në shoqëri dhe në secilin prej nesh? Gjatë historisë, mendimtarët e mëdhenj, qofshin ata filozofë, teologë, mjekë, psikologë, antropologë, sociologë, historianë apo artistë, i kanë bërë vetes të njëjtat pyetje dhe kanë zhvilluar teori dhe mjete për t'u dhënë atyre përgjigje. Me Mooc “Historia e përfaqësimeve dhe trajtimit të çmendurisë”, ju ftojmë t'i zbuloni ato.

Në 6 sesione dokumentare, specialistë nga akademia, mjekësia dhe kultura do të paraqesin 6 tema thelbësore për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja në lidhje me paraqitjet dhe trajtimin e çmendurisë.

Nëse dëshironi të përvetësoni dhe vërtetoni njohuri rreth qasjeve të ndryshme ndaj çmendurisë përgjatë historisë dhe të kuptoni debatet e mëdha bashkëkohore rreth shëndetit mendor, ky MOOC mund të jetë për ju!

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale

LEXO  Lajmi i keq për një klient