Print Friendly, PDF & Email

Dy nga punonjësit e mi ishin në një lidhje, por marrëdhënia e tyre romantike përfundoi në një mënyrë të trazuar: dërgimi i postave elektronike të shumta, vendosja e një etikete GPS në automjetin e ish partnerit ... A mund ta shkarkoj punonjësin që rrëshqet?

Marrëdhënie romantike që përfundon keq në punë: jeta personale apo profesionale?

Kur marrëdhënia romantike midis kolegëve mbaron, mund të mos jetë se gjithçka shkon mirë mes ish-të dashuruarve. Por kur marrëdhënia bëhet e stuhishme, a është e mundur të sanksionohet punonjësi që shkon shumë larg?

Gjykata e Kasacionit së fundmi është dashur të vendosë për këtë pyetje.

Në çështjen e paraqitur për vlerësimin e saj, dy punonjës të së njëjtës kompani kishin mbajtur për muaj me radhë një marrëdhënie romantike të bërë nga prishje dhe kërkesa reciproke, e cila përfundoi në një mënyrë të stuhishme. Njëri prej tyre përfundimisht u pushua nga puna. Në mbështetje të largimit nga puna, punonjësi u akuzua për:

të ketë instaluar një fener GPS në automjetin e punonjëses në mënyrë që ta monitorojë atë pa dijeninë e saj; për t'i dërguar atij mesazhe të shumta intime pavarësisht nga fakti se personi i interesuar i kishte treguar shprehimisht se ajo nuk dëshironte të kishte ndonjë kontakt me të në

LEXO  Detyrimi i sigurisë si një kufi për lirinë e negociatave kolektive