Privatësia dhe Konfidencialiteti janë në qendër të shqetësimeve të përdoruesve. Mësoni se si "Aktiviteti im në Google" ndërvepron me shërbimet dhe cilësimet e tjera të Google dhe si t'i mbani të sigurta të dhënat tuaja.

Ndërveprimi i "Aktiviteti im i Google" me shërbimet e tjera të Google

Së pari, është thelbësore të kuptoni se si funksionon "Aktiviteti im në Google". shërbime të tjera të Google, të tilla si Google Search, YouTube, Maps dhe Gmail. Në të vërtetë, "Aktiviteti im i Google" centralizon dhe ruan të dhëna në lidhje me përdorimin tuaj të këtyre shërbimeve. Për shembull, ai regjistron kërkimet tuaja, videot që shikoni, vendet e vizituara dhe emailet e dërguara.

Personalizimi i përvojës së përdoruesit

Falë këtyre të dhënave të mbledhura, Google personalizon përvojën tuaj në platformat e tij të ndryshme. Në të vërtetë, ju lejon të përshtatni rezultatet e kërkimit, rekomandimet e videove dhe rrugët e propozuara sipas preferencave dhe zakoneve tuaja. Megjithatë, ky personalizim ndonjëherë mund të perceptohet si një ndërhyrje në privatësinë tuaj.

Kontrolloni mbledhjen e të dhënave

Për fat të mirë, ju mund të kontrolloni mbledhjen e të dhënave duke rregulluar cilësimet e "Aktiviteti im i Google". Në të vërtetë, ju mund të zgjidhni llojet e aktiviteteve që dëshironi të ruani, si historia e kërkimit ose e vendndodhjes. Përveç kësaj, është e mundur të fshini manualisht të dhëna të caktuara ose të konfiguroni fshirjen automatike pas një periudhe të caktuar kohe.

LEXO  Menaxhoni në mënyrë efektive grupet e lajmeve me Grupet Google për Biznes.

Mbroni të dhënat tuaja me cilësimet e privatësisë

Për më tepër, për të përmirësuar privatësinë tuaj, është e rëndësishme të rishikoni dhe rregulloni cilësimet e privatësisë së llogarisë suaj të Google. Në të vërtetë, ju mund të kufizoni dukshmërinë e informacionit tuaj personal, si emri, fotografia dhe adresa juaj e postës elektronike. Po kështu, është e mundur të kufizohet qasja në të dhënat e ndara me aplikacione të palëve të treta.

Siguria e të dhënave në ekosistemin e Google

Së fundi, Google zbaton masa sigurie për të mbrojtur të dhënat e ruajtura në "Aktiviteti im i Google" dhe shërbimet e tjera të tij. Kompania përdor teknologji të avancuara të enkriptimit për të siguruar informacionin në tranzit. Megjithatë, është thelbësore të ndiqni praktikat e mira të sigurisë në internet për të mbrojtur llogarinë tuaj nga kërcënimet e mundshme.

Privatësia dhe konfidencialiteti në ekosistemin e Google varet nga ndërveprimi ndërmjet "Aktiviteti im i Google" dhe shërbimeve të tjera të kompanisë. Duke kuptuar këto ndërveprime dhe duke rregulluar cilësimet e duhura, ju mund të mbroni të dhënat tuaja dhe të ruani privatësinë tuaj në internet.