Secili vend ka ligjet e veta të punësimit dhe të gjithë kanë avantazhet dhe disavantazhet e tyre në varësi të situatës. Cilat janë pasuritë e Francës? Pse është interesante të shkosh në Francë?

Pikat e forta të Francës

Franca është një vend evropian ku puna është interesante dhe ka shumë mundësi. Përveç ëndrrës që gjeneron në mendjen e shumë vetave shtetasve te huajështë mbi të gjitha një vend ekonomikisht i fortë që tenton të ofrojë mbrojtje të rëndësishme për punonjësit.

 Një vend tërheqës për të diplomuarit e rinj

Franca ka kompani dhe institucione të njohura në të gjithë botën. Të diplomuarit e rinj të huaj pranohen posaçërisht në këtë zonë. Njohuritë, aftësitë dhe vizioni i tyre janë vlera të forta dhe qeveria dhe punëdhënësit janë shumë të vetëdijshëm për këtë. Kjo është arsyeja pse është e lehtë të vish për t'u vendosur në Francë dhe të punojnë në të.

Tridhjetë e pesë orë dhe SMIC

Në Francë, punëtorët kanë qasje në kontratë për tridhjetë e pesë orë në javë. Kjo bën të mundur për të fituar jetesën pa pasur nevojë të grumbullohen disa vende pune dhe për të siguruar të ardhura minimale në fund të çdo muaji. Për më tepër, është mjaft e mundur të kombinohen disa vende pune për ata që dëshirojnë të përkushtohen plotësisht në jetën e tyre profesionale. Jo të gjitha vendet ofrojnë këtë siguri të punës.

LEXO  Trajnim falas në sipërmarrje: çelësat e suksesit

Nga ana tjetër, Franca ka prezantuar një pagë minimale, e cila quhet SMIC. Kjo është një normë minimale për orë. Pavarësisht nga pozicioni i mbajtur, për orët e punës mujore të 151, punonjësit sigurohen kështu që të marrin një pagë ekuivalente. Punëdhënësit nuk u lejohet të ofrojnë të ardhura nën këtë normë orë.

Festat e paguara

Çdo muaj pune jep të drejtën për dy ditë e gjysmë pushim të paguar, i cili korrespondon me pesë javë në vit. Është një e drejtë e fituar dhe të gjithë punonjësit përfitojnë prej saj. Nga ana tjetër, punonjësit që punojnë tridhjetë e nëntë orë në javë gjithashtu grumbullojnë RTT. Kështu, ata marrin gjithsej dhjetë javë pushim të paguar çdo vit, gjë që është e konsiderueshme.

Siguria e punës

Njerëzit të cilët kanë nënshkruar një kontratë pune me kohëzgjatje të pacaktuar mbrohen. Në të vërtetë, është shumë e vështirë për punëdhënësit të shkarkojnë një punonjës me kontrata të përhershme. Në Francë, ligji i punës mbron punonjësit. Për më tepër, në rast të shkarkimit, punonjësit marrin përfitime papunësie për një minimum prej katër muajsh dhe nganjëherë për tre vjet pas datës së shkarkimit. Kjo varet kryesisht nga kohëzgjatja e punës së mëparshme. Sidoqoftë, ajo ofron mbrojtje dhe ofron një kohë të rehatshme për të gjetur një punë në Francë.

Dinamizmi i ekonomisë franceze

Franca është një vend i fortë ekonomikisht i cili mban një vend mbizotërues në ekonominë botërore. Vendi është shumë tërheqës në sytë e investitorëve të cilët nuk hezitojnë të vendosin besimin e tyre në know-how francez. Kështu arrihet 6% e tregtisë botërore dhe 5% e PBB-së botërore.

LEXO  Çfarë është një bankë anëtare?

Në një shkallë globale, vendi është në krye të industrisë së luksit, dhe e dyta në sektorët e supermarketeve dhe bujqësisë. Sa i përket produktivitetit, Franca renditet e treta në botë. Vendi prandaj furnizohet shumë mirë si një shoqëri e industrive të avancuara. 39 Kompanitë franceze janë ndër kompanitë më të mëdha të 500 në botë.

Ndikimi i njohurive franceze

"Puna" prodhuar ne France A vlerësohet një garanci e cilësisë në vlerën e saj të vërtetë në të gjithë botën. Artizanët që punojnë në Francë janë shumë të ndërgjegjshëm dhe gjithmonë ofrojnë produkte dhe shërbime me cilësi të lartë. Në total, ka 920 biznese artizanale. Puna në Francë atëherë ju lejon të mësoni dhe të zbatoni teknika të përparuara të punës të njohura në të gjithë botën.

Franca është një vend ku kompanitë e mëdha vendosin besimin e tyre për realizimin e produkteve të tyre. Tregtimet në përgjithësi promovohen dhe vendet e huaja janë amatorë të prodhimeve vendore. Përfitimi nga njohuria franceze lejon që shtetasit e huaj të fitojnë përvojë.

Cilësia e institucioneve arsimore

Nuk është e pazakontë të shohësh shtetasit e huaj që studiojnë në Francë me shpresën për të gjetur një punë të dobishme. Në të vërtetë, institucionet franceze të arsimit të lartë janë të një cilësie të lartë. Shpesh bëjnë të mundur gjetjen e një pune në sektorin e dëshiruar në fund të kursit të studimit. Përveç kësaj, ndodh që shtetasit vijnë për t'u vendosur në Francë dhe të punojnë atje për të dhënë fëmijët e tyre qasje të privilegjuar në shkollim dhe në institucionet universitare. Përveç gjetjes së një forme sigurie, ato ofrojnë një shans të madh për fëmijët e tyre për të hyrë në punën e tyre të zgjedhur.

LEXO  Kuptoni dhe integroni ekonominë rrethore përmes trajnimit HP LIFE

Cilësia e jetës

Franca renditet ndër vendet më të mira në aspektin e cilësisë së jetës. Ky ngushëllim dhe mundësi për të jetuar të qetë tërheqin shtetas të huaj. Jetesa në Francë ju jep akses në një nga sistemet shëndetësore interpretuesit më të mirë në botë. OBSH e ka renditur Francën së pari në shumë raste. Studentët e huaj gjithashtu përfitojnë nga mbrojtja sociale e Francës.

Përveç kësaj, Franca ka një nga pritjet më të gjata të jetës në botë. Kjo është kryesisht për shkak të sistemit shëndetësor dhe cilësisë së kujdesit të ofruar. Shumë shtetas të huaj zgjedhin të vijnë për t'u vendosur në Francë për të përfituar nga kjo cilësi e jetës.

Së fundi, çmimet e produkteve dhe shërbimeve në Francë janë relativisht mesatare krahasuar me shumë vende të tjera anembanë botës.

Kulturën franceze

Franca ka një kulturë shumë të pasur që tërheq kuriozitete nga e gjithë bota. Kështu ndodh që shtetasit e huaj arrijnë të vendosen dhe të punojnë në Francë për t'u zhytur në specifikat e vendit, për të mësuar gjuhën dhe për të zbuluar mjedise të reja të punës. Në botë, Franca gëzon një reputacion shumë të mirë për mënyrën e jetesës.

për të përfunduar

Shtetasit e huaj në përgjithësi zgjedhin Francën për ndikimin e saj, fuqinë e saj ekonomike dhe mbrojtjen e punonjësve. Tridhjetë e pesë orë dhe pushimet e paguara janë privilegje që punëtorët francezë kanë fituar. Kështu, jo të gjitha vendet u ofrojnë atyre punonjësve. Në përgjithësi, shtetasit e huaj vijnë për cilësinë e jetës dhe sigurinë e vendeve të punës kur lëvizin në Francë.