Dy burimet e konfliktit

Ekzistojnë dy burime të një konflikti, varësisht nga ajo për të cilën bëhet fjalë: ose një aspekt personal ose një aspekt material.

Një konflikt "personal" bazohet në një ndryshim në perceptimin e personit tjetër. Për shembull, një punonjës që do të ketë nevojë për qetësi dhe reflektim në punën e tij, ndërsa një tjetër preferon një ambient të gjallë dhe të ndryshueshëm përfaqëson një ndryshim që mund të përkthehet në konflikt. Kjo do të manifestohet nga fjalët e dy kolegëve, të tilla si: “Jo, por sinqerisht, është shumë e ngadaltë! Nuk e duroj dot më ! "Ose" Me të vërtetë, është e padurueshme, ai flakëron tërë ditën, kështu që unë i dhashë një plumb! ".

Një konflikt "material" bazohet në përfundueshmërinë objektive të konfliktit, e cila, në fakt, lidhet me pasojat e vendimeve të marra. Për shembull: ju doni të merrni pjesë në një takim të tillë në vend të punonjësit tuaj, i cili mund të mërzitet, duke gjeneruar vërejtje të papërshtatshme dhe kontradiktore.

Si të promovojmë shkëmbimin?

Nëse ka një konflikt, kjo është për shkak se kapaciteti i komunikimit është shkëputur pak a shumë.

Pra, emocioni ka përparësi mbi arsyen. Në këtë mënyrë,

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale

LEXO  Si të përdorni System io - Trajnim Falas 2020