Trajnim premium plotësisht falas i OpenClassrooms

Ka shumë mënyra për të mbrojtur të dhënat tuaja. Në epokën e të dhënave të mëdha dhe krimit kibernetik, mbrojtja e të dhënave dhe sistemeve është një sfidë e madhe për bizneset.

Në këtë kurs, së pari do të mësoni bazat dhe origjinën e kriptografisë, kriptografinë simetrike për të mbrojtur skedarët dhe të dhënat.

Ju do të mësoni se çfarë është kriptografia asimetrike dhe si të sigurohet integriteti dhe konfidencialiteti i të dhënave, veçanërisht duke krijuar certifikata dixhitale dhe përdorimin e komunikimeve të sigurta, veçanërisht të postës elektronike.

Më në fund, do të njiheni me protokollet kriptografike të përdorura për të siguruar komunikime dhe aplikacione, duke përfshirë TLS dhe bibliotekën Libsodium.

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale→

LEXO  Trajnim në Google: Promovoni biznesin tuaj me reklamat në internet