Trajnim premium plotësisht falas i OpenClassrooms

Ligji “Avenir” për formimin profesional, i miratuar më 5 shtator 2018, ka ndryshuar rrënjësisht botën e formimit në Francë. Institucionet e specializuara janë përshtatur me revolucionin e aftësive, një nga sfidat më të mëdha të viteve të ardhshme.

Aftësitë po zhvillohen më shpejt se kurrë: profesionet po zhduken për t'u hapur rrugë të tjerëve që ishin të panjohur deri atëherë. Dixhitalizimi i proceseve të biznesit kërkon aftësi të reja dhe përshtatje të shpejtë. Prandaj, një sistem i përshtatshëm trajnimi është një sfidë e madhe për shtetin dhe ata që dëshirojnë të garantojnë aksesin e tyre në punësim.

Ky trajnim i kushtohet ndryshimeve thelbësore në sistemin e financimit të arsimit profesional. Rishikojmë kriteret për akreditimin e institucioneve arsimore dhe programeve të formimit profesional. Ne po eksplorojmë mekanizma të tillë si llogaritë e trajnimit personal (CPF) të shoqëruara nga mekanizmi i Këshillit të Zhvillimit Profesional (CEP) për të ofruar këshilla dhe udhëzime më të mira.

Diskutohen mjetet e ndryshme që kompanitë dhe këshilltarët e karrierës përdorin për të ndihmuar punonjësit të zhvillojnë dhe financojnë kurset e tyre të ndryshme të trajnimit.

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale→

LEXO  A kam të drejtë të refuzoj të rimbursoj biletat pa dokumente mbështetëse?