Zbulimet shkencore të dekadave të fundit mbi emocionet ose inteligjencën e kafshëve të tjera na bëjnë t'i shohim ato ndryshe. Ata vënë në pikëpyetje hendekun që ka lindur midis njerëzve dhe kafshëve dhe bëjnë thirrje për një ripërcaktim të ndërveprimeve tona me kafshët e tjera.

Ndryshimi i marrëdhënieve njeri-kafshë është gjithçka tjetër veçse e dukshme. Kjo kërkon mobilizimin e përbashkët të shkencave biologjike dhe të shkencave njerëzore dhe shoqërore si antropologjia, ligji dhe ekonomia. Dhe kjo kërkon të kuptuarit e ndërveprimit të aktorëve të lidhur me këto subjekte, të cilat sjellin konflikte dhe polemika.

Pas suksesit të sesionit 1 (2020), i cili mblodhi së bashku më shumë se 8000 nxënës, ne po ju ofrojmë një sesion të ri të këtij MOOC, të pasuruar me tetë video të reja mbi çështje shumë aktuale si zoonozat, One Health, marrëdhëniet me qentë rreth bota, empatia e kafshëve, paragjykimet njohëse në marrëdhëniet tona me kafshët, edukimi në etikën e kafshëve ose mobilizimi i shoqërisë civile rreth këtyre çështjeve.

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale

LEXO  Auditimi i Komunikimit Dixhital, Rrjetet Sociale.