Menaxherët kanë një rol kyç në menaxhimin e ekipeve, por vendi i tyre nuk është gjithmonë i lehtë.
Marrë në mes të eprorëve dhe punonjësve, presioni ndonjëherë është shumë i fortë.
Kjo nuk është pa pasoja në atmosferën brenda kompanisë dhe në cilësinë e punës.

Pra, në mënyrë që të mos bëhen toksike marrëdhëniet me menaxherin tuaj, këtu janë disa këshilla dhe rekomandime.

Prano faktin se ai është eprori juaj:

Kjo është diçka që e shohim veçanërisht te punonjësit e rinj, ata e kanë të vështirë të pranojnë që një person të vendoset mbi ta në hierarkinë e kompanisë.
Edhe pse kjo është thjesht strukturore, parimi "superior" mund të jetë problematik.
Në këtë rast, ju duhet t'i vendosni gjërat në kontekst.
Që një ekip të punojë në mënyrë efektive, ai duhet të udhëhiqet nga një udhëheqës, siç është rasti gjatë një puna në grup.
Mos menjëherë mendoni se menaxheri juaj është atje për t'ju shkaktuar probleme, por, përkundrazi, t'ju ndihmojë të punoni në mënyrë efektive.

Mos e shikoni menaxherin tuaj si një person të fuqishëm:

Përsëri, është një pikëpamje e njëanshme që shumë punonjës kanë.
Menaxheri juaj nuk është i mbingarkuar, ai gjithashtu është nën presion nga eprorët e tij.
Dini si të merrni vendimet e duhuramenaxhimi i ekipeve ose mbajtja e afateve janë të gjitha gjërat që mund të ndikojnë në menaxherin dhe mund të ndodhë që të pasqyrojë këtë presion në ekipet e tij.
Në këtë rast, duhet të dini se si të tregoni durim dhe ndjeshmëri.

LEXO  Si të integrohet me sukses në një ekip të ri?

Menaxheri juaj është një njeri, si ju:

Para një menaxher shumë të kërkuar, madje edhe autoritar, mund të harrosh se është një njeri si të tjerët.
Nuk është për shkak se ai është eprori juaj që nuk ka probleme personale apo profesionale.
Pra, duhet të mbani në mend se në qoftë se ka një konflikt, ata nuk janë gjithmonë përgjegjës për ju dhe se edhe ju mund të keni përgjegjësitë tuaja që ju do të duhet të supozoni.
Prandaj është e padobishme të hedhësh gjithçka në shpinë.

Të dini se si të thoni të ndaluar:

Disa menaxherë përdorin dhe keqpërdorin statusin e tyre dhe në këtë rast është e domosdoshme të dinë si të thuhet ndalesa.
Mos prisni që situata të përshkallëzohet për të folur për të.
Diskutoni temën me menaxherin tuaj, flisni për gjëra që nuk ju përshtaten dhe nëse ai nuk dëshiron të dëgjojë asgjë, mos hezitoni të flisni me HRD-në tuaj.
Gjëja e rëndësishme është gjithmonë privilegjimi i dialogut pa të cilin, një mëngjes të mirë, rrezikon të ndash gjithçka për një vërejtje të padëshirueshme.