A duhet të flasim me të vërtetë për një rikualifikim ose një "kthim në gjërat themelore", përkatësisht ushtrimin e një profesioni që duam, kur flasim për karrierën e Emilie? Ne ju lejojmë të zbuloni dëshminë e tij për të gjykuar.

Ajo është shumë e re Émilie, vetëm 27 vjeç dhe kujtimet e universitetit janë ende të freskëta në kujtesën e saj pasi licenca e saj (BAC + 3) në Shkencat e Informacionit dhe Komunikimit daton vetëm 5 vjet më parë. E megjithatë, tani ajo tashmë ka vendosur të kthehet në bankat e shkollës për t'u trajnuar në profesionin e menaxherit të Komunitetit përmes trajnimit intensiv të IFOCOP, d.m.th. 4 muaj trajnim dhe 4 muaj aplikim praktik në një kompani. Pse, si dhe për çfarë qëllimi? Ajo shpjegon.

Nevoja për të eksploruar, për të qenë aktiv

Nëse mban kujtime shumë të mira për Universitetin, Émilie nuk harron pengesën kryesore të një trajnimi "shumë teorik" për shijen e saj ... Mungesa e praktikave dhe përvojave në biznes të cilat fatkeqësisht nuk do të lejojnë të zgjerojë CV-në e saj deri atëherë kanavacë, pasi të jetë diplomuar, rekrutues në fushën që ajo ka zgjedhur sepse është "Ndjenjat e bëra për këtë" : Komunikimi.

Me diplomën në dorë, ajo vrapon në një mur.

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale

LEXO  Zotëroni reputacionin tuaj dixhital