Deri në fund të këtij kursi, ju do të jeni në gjendje të:

 • Siguroni mbrojtje të menjëhershme, të përshtatshme dhe të përhershme për veten, viktimën dhe njerëzit e tjerë nga rreziqet përreth.
 • Siguroni transmetimin e sinjalizimit në shërbimin më të përshtatshëm.
 • Sinjalizoni ose shkaktoni sinjalizimin duke komunikuar informacionin e nevojshëm
 • Njihuni me veprimet e ndihmës së parë që duhet të bëni përpara një personi:
  • viktimë e pengimit të rrugëve të frymëmarrjes;
  • viktimë e gjakderdhjes së madhe;
  • frymëmarrje pa ndjenja;
  • në arrest kardiak;
  • viktimë e sëmundjes;
  • viktimë e traumës.

Secili prej nesh mund të përballet me një person në rrezik.

MOOC "shpëto" (të mësuarit për të shpëtuar një jetë në të gjitha moshat) synon t'ju ofrojë informacion të qartë dhe të saktë mbi veprimet kryesore që duhet të ndërmerrni dhe gjestet kryesore të ndihmës së parë.

Nëse ndiqni këtë informacion në internet dhe vërtetoni testet, do të merrni një certifikatë përcjellëse MOOC e cila do t'ju lejojë, nëse dëshironi, të ndiqni personalisht një plotësim "gjestik" për të marrë një diplomë (për shembull PSC1: Parandalimi dhe Ndihma Qytetare në Nivelin 1).

Ju mund të gjithë mësoni të shpëtoni jetë : regjistrohu!

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale →

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale

LEXO  29 Qershor 2020 Uniformimi ofron një plan rikuperimi për anëtarët e tij Për t'ju mbështetur në rifillimin e aktiviteteve tuaja, Uniformimi po mobilizohet për të mbështetur programet e studimit të punës dhe për t'i dhënë fund krizës.