Во свет во кој технологиите се развиваат на избезумено темпо, важно е да се биде свесен за софтвер и апликации кои се модерни. Добрата вест е дека има многу бесплатни обуки кои ќе ви помогнат да совладате како тие работат и нивните придобивки. Во оваа статија ќе ви дадеме преглед на најдобрите софтвери и апликации кои се нудат бесплатно и ќе ви кажеме како да ги искористите предностите од нивната бесплатна обука.

канцелариски софтвер

Канцеларискиот софтвер е главниот софтвер што му треба на секој корисник. Microsoft Office е еден од најпопуларните и нуди бесплатна обука. Ова вклучува видео упатства и интерактивни вежби кои ќе ви помогнат да научите како да ги користите Збор, Ексел, PowerPoint, и Outlook. Мајкрософт нуди и курсеви за развој на апликации, развој на веб-страници и управување со проекти.

графички софтвер

Графичкиот софтвер е од суштинско значење за оние кои сакаат да креираат професионални дизајни и илустрации. Adobe е водечки снабдувач на графички софтвер и нуди бесплатна обука за Photoshop, Illustrator и InDesign. Овие курсеви ќе ви овозможат да ги совладате основните алатки и да креирате дизајни со професионален квалитет.

програмски софтвер

Програмскиот софтвер е уште една важна категорија на софтвер. Главните програмски јазици се C++, Java и JavaScript. Достапни се многу бесплатни обуки кои ќе ви помогнат да научите како да ги користите. Онлајн курсевите и упатствата ќе ви овозможат да ги разберете основите на програмирањето и да креирате апликации кои ги задоволуваат вашите потреби.

READ  Google активност, или како да знаете сè за вашите активности поврзани со Google и неговите различни услуги.

Заклучок

Софтверот и апликациите се од суштинско значење за повеќето компјутерски активности. За среќа, има многу бесплатни курсеви за обука кои ќе ви помогнат да совладате како тие работат и нивните придобивки. Без разлика дали треба да ја совладате канцелариската автоматизација, графика или програмирање, ќе најдете бесплатна обука која ќе ви помогне да го извлечете максимумот од алатките што ви се потребни.