Категорија: Пишани и усмени комуникациски вештини

Крај на поштата, љубезни формули за напуштање

Учтиви изрази што треба да ги избегнувате на крајот од е-пошта Бескорисни реченици, негативни изрази, ...

Прочитај повеќе

Подобрете ги вашите професионални е-пошта со добро приспособени љубезни формули

Љубезните формули можни на крајот од професионалната е-пошта Со почит, поздрав ...

Прочитај повеќе

Учтиви изрази што треба да се избегнуваат во професионална е-пошта

Учтиви изрази: Неколку грешки што треба да ги избегнете! Придружно писмо, писмо за благодарност, ...

Прочитај повеќе

Одлучете се за љубезни формули кои комбинираат посветеност и професионализам

Излезни формули за ангажирана професионална е-пошта Првите и последните зборови на една ...

Прочитај повеќе

Ставање во учтиви фрази: Дали сте сигурни дека добро го користите?

Со надеж ...: Пристојна формула на крајот од професионалната е-пошта за грижа за Формулите на ...

Прочитај повеќе

Учтивата формула што треба да се користи со професор или наставник

Пишување до наставник: која учтива фраза да се усвои? Во денешно време стапете во контакт со...

Прочитај повеќе

Која љубезна фраза треба да ја следи структурата „Во очекување…“?

Учтивост за професионална е-пошта: „во очекување“ Уметноста на кореспонденцијата ...

Прочитај повеќе

Типична љубезна формула обично се состои од 4 елементи

Резиме на учтиви формули: Каква е нивната структура? „Ве молам верувајте,...

Прочитај повеќе

Испратете е-пошта до вашиот претпоставен: каква љубезна формула да користите?

Учтиви формули за обраќање на хиерархиски претпоставен Во професионален контекст, тој ...

Прочитај повеќе

Polубезни формули на крајот од е -поштата во одреден контекст

Учтиви формули на крајот од е-пошта: Контекст на употреба Професионалната е-пошта не е адресирана до...

Прочитај повеќе
Вчитување

преведувач