По неколку месеци деловно истражување, Том, чирак во првата година на Master Mega Data and Social Analysis, го доби својот договор за стажирање на почетокот на јануари 2021 година. Тој го споделува со нас своето патување, неговите лични пристапи, поддршката што ја добил од CFA du Cnam, и нејзиниот совет да ги охрабри младите луѓе без договор за стажирање да најдат програма за работа-студирање!

Моето патување

„Том, имам 25 години, прва година сум на Master Mega Data и Social Analysis. По диплома по историја во Лион и прва магистерска диплома за трговија со книги, се преселив во Париз за да работам во библиотека за современа историја 2 години. Обработував податоци од документи (книги, разгледници, фотографии итн.) за да ги ставам во онлајн каталози. Постепено се заинтересирав за управување и анализа на податоци и решив да се приклучам на Cnam CFA за да го продлабочам моето знаење во оваа област.

Од почетокот на јануари 2021 година, ја најдов мојата работна програма за студирање како асистент задолжен за мисии во одделот „Корпорации и брендови“ во Оккуренс. Occurrence е комуникациско истражување и консултантска фирма, чија улога е да им помогне на другите компании да ја оптимизираат својата комуникациска стратегија.

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Како добро да го напишете своето CV на англиски јазик?