Целосно бесплатна премиум обука на OpenClassrooms

Како специјалист за плати, вие сте одговорни за пресметување на даноците на плати за различни вработени и за потврдување на нивната точност.

Ќе се запознаете со различните постоечки придонеси и ќе ги генерирате и контролирате најчестите декларации.

Како се пресметуваат придонесите, што опфаќаат и кои пријави мора да се поднесуваат секој месец или секоја година?

Продолжете со читање на статијата на оригиналниот сајт→

READ  Запознајте како работи Pinterest и како да профитирате од тоа.