Важноста на Google Analytics 4

Во денешниот дигитален свет, совладувањето на Google Analytics 4 (GA4) е вредна вештина. Без разлика дали сте дигитален продавач, аналитичар на податоци, сопственик на бизнис или претприемач, разбирањето како да инсталирате, конфигурирате и анализирате податоци во GA4 може значително да ја подобри вашата способност да донесувате информирани одлуки засновани на податоци.

Google Analytics 4 е моќна алатка која нуди вредни сознанија за однесувањето на корисниците на вашата веб-страница. Меѓутоа, за целосно искористување на потенцијалот на GA4, од клучно значење е да се разбере како ефикасно да се користи.

Обука „Google Analytics 4: Од 0 до херој на GA4“ на Udemy е дизајниран да ви помогне да го совладате GA4 и да го положите испитот за сертификација GA4.

Што нуди оваа обука?

Оваа бесплатна онлајн обука ве води чекор по чекор низ 4-те различни карактеристики на Google Analytics. Еве преглед на она што ќе го научите:

  • Инсталација, поврзување и конфигурирање на GA4 на веб-локација : Ќе научите како да имплементирате GA4 на вашата веб-локација и како да ја конфигурирате за да ги добиете податоците што ви се потребни.
  • Поврзување на GA4 со други услуги : Ќе научите како да поврзете GA4 со други услуги како што се Google Ads, Google Big Query и Looker Studio за понатамошна анализа на податоците.
  • Креирање настани за конверзија на GA4 : Ќе научите како да ги дефинирате и следите настаните за конверзија кои се важни за вашиот бизнис.
  • Креирање и анализа на инки за конверзија на GA4 : Ќе научите како да креирате инки за конверзија и да ги анализирате за да го разберете патувањето на вашите корисници.
  • Подготовка за испитот за сертификација GA4 : Обуката конкретно ве подготвува да го положите испитот за сертификација GA4.
READ  Gmail Enterprise: од вовед до експертиза

Кој може да има корист од оваа обука?

Оваа обука е идеална за секој кој сака да ги подобри своите вештини во Google Analytics 4. Без разлика дали сте комплетен почетник или веќе имате одредено искуство со Google Analytics, оваа обука може да ви помогне да ги подобрите вашите вештини и да ве подготви за испитот за сертификација GA4.