Buenos dias! Сакате да го совладате шпанскиот јазик?

Не го кажуваме доволно често, шпанскиот јазик е скоро 500 милиони луѓе и официјален или квази-официјален јазик на 21 земја! Овие значителни бројки го прават втор втор јазик во светот денес, веднаш зад мандаринскиот.

Покрај овие броеви, тоа е втор најпроучуван јазик во светот по англиски јазик со повеќе од 40 милиони ученици, што се шири низ земјите на 90. Мастеринг шпански стана вистинска потреба.
На пример, речиси сите средни училишта нудат како прво или второ јазично училиште овој популарен латински јазик.
Освен овој феномен, компаниите се вклучуваат и почнуваат да го гледаат како вектор на успех во деловното работење, особено за пазарите во Јужна Америка. Навистина знаејќи го вториот најизразен јазик во светот, ќе додадете свето јаже на вашиот лак. Патувајќи како во вашиот професионален живот, секогаш ќе биде корисно!

Како Французин, учењето на друг латински јазик како шпански ќе изгледа многу едноставно и ќе ви овозможи брзо да научите. Сè што треба да направите е да се стави во малку и за среќа, ние се стави заедно комплетен водич! Вие ќе бидете во можност да ги истражите сите ресурси потребни за вашето учење на шпански во комплетен и лесен за читање напис.

Направете вашиот избор: почетник, средно или повисоко ниво ќе ја најдете вашата среќа според вашето ниво! Преку платени услуги или бесплатни услуги: најдобри блогови, мобилни апликации, видеа, подкасти, специјализирани страници, ќе ги имате сите клучеви во рака за да ја започнете обуката со целосна автономија.

Отсега „Без компрендо“ повеќе нема да биде дел од вашиот вокабулар!

Веб-страници за различно и целосно учење (читање, пишување, вокабулар, изрази, граматика, итн.)

Веб-страници за различно и целосно учење

 Плето на општи локации постојат на интернет! Избравме најдобрите блогови, специјализирани и кооперативни веб-страници, списанија, речници, најкомплетна и професионална. Оние кои ќе ви помогнат фундаментално да ги научите или усовршите сите аспекти на јазикот. Ревидирајте го вашиот вокабулар, читајте, коњугирајте, пишувајте и практикувајте. Целта? Не плашете се да се вклучите во разговор, без разлика дали сте професионално или преку кафе, зборувајте со доверба и ведрина.

 BBC Languages ​​Spanish :

Официјалниот сајт на познатиот канал на Би-Би-Си, покрај тоа што е златен рудник на информации за да научи англиски јазик, тој исто така нуди бесплатни онлајн курсеви за почетници и средни нивоа на одличен квалитет! Граматика, речник, изрази се мешаат со добра доза на медиуми, како што се радио, ТВ, видео, списание. На кратко, таа го задржува својот сериозен и професионален ранг во областа на изучувањето јазик.

CNED :

CNED воспостави нова програма: „#jeveuxparler“. Ова нуди онлајн курсеви и телефонски разговори.
Вие ја избирате вашата 3-месечна, 6-месечна или 12-месечна претплата, со неограничен пристап до сите ресурси и активности. Можете исто така да се одлучите за специфични сесии како што е орална пракса преку 30-минутни разговори со тренери кои зборуваат шпански. Професионална и повеќе од комплетна програма за подобрување на вашите вештини!

Лесно шпански :

Научете шпански 100% бесплатно со оваа платформа!

Реална кооперативна страница, курсеви и вежби презентирани таму се сите создадени од регистрирани членови, веднаш по потврдување на модераторите. Интерес е што тие самите се дел од заедницата. Затоа, овој модел исто така ќе ви овозможи да ги направите нозете влажни и да го направите вашиот придонес во зградата, нудејќи содржина. Со креирање на 4 милиони сметки, тоа е вистинска заедница зад вас, што ќе ви овозможи да напредувате со голема брзина. V. Тест на ниво, курсеви и вежби за пишување, граматика, аудио, вежби за изговор, игри, форуми за размена со заедницата ... ретко видовме сайт со толку многу сугестии и бесплатни алатки.

 Veint mundos :

Еве уште еден вид онлајн списание, за читање без умереност, во кое се спојуваат статии за културата, пејзажите, кулинарските специјалности, географијата и општеството на земјите од шпанскиот јазик. Секоја статија е придружена со аудио-датотека достапна како подкаст.
За почетници: алатката за учење е лесен начин да започнете да учат шпански онлајн бесплатно. Оваа практична и интерактивна алатка ви овозможува да стекнете основен шпански јазик: заеднички изрази, познат јазик, броеви, држете едноставен разговор.
Исто така можете да купите е-книга, да работите на глаголи и граматика во форма на вежби за разбирање.

Vocable.fr :

Француско списание кое постои во печатена форма или преку Интернет. Многу корисно за вежбање читање и пишување шпански јазик. Содржи статии, но и листови со вокабулар што ќе ви помогнат да научите нови зборови. Таму ќе најдете тестови на Интернет, совети за јазикот. Различни пакувања се достапни како што се: целосна хартија + дигитално читање на шпански јазик за да вежбате разбирање и подобрување на вашиот изговор. Understandе разберете дека оваа страница е платформа каде ја создавате вашата област на член. Понудените формули се наплатуваат. Vocable е призната организација специјализирана за престој на јазици над 30 години. Тој нуди курсеви за јазик лоцирани во повеќе од 30 земји.

 Шпански курс :

Многу лесен за употреба интерфејс со бесплатен и отворен пристап до многу курсеви како што се азбука, изговор, правопис, глаголи, фрази и изрази, часови по аудио и видео. Имате и мал дел за патувања и култура кој вклучува статии кои се движат од „историјата на Шпанија“ до „фудбалот во Шпанија“, интересно да дознаете повеќе!

 Шпански во Голодрина :

Канаѓанецот нуди бесплатни курсеви на својата веб страница. Граматика, речник листови, вежби, практични активности и онлајн игри за да започнете со учење. Таа објаснува дека таа започнала со школување со една класа неделно, а потоа сама со книги и ленти ... гледате сè е можно, само треба да започнете!

READ  Дознајте кинески корисни - Ултра ефикасен и слободен метод

 Asihablamos :

Шпанскиот јазик што се зборува во 21 земја нужно има зборови со различна конотација во зависност од земјата. Еве ја специјалноста на оваа страница, паметна и практична, ќе ви помогне да најдете начин да ги објасните различните можни значења на зборови (сленг или познат вокабулар) во зависност од земјата. Затоа, по земја ќе имате зборови со нивните прецизни дефиниции. Оваа страница може да се нарече латински речник, управувана од корисникот, затоа не двоумете се да учествувате ако научите нови зборови!

 Lecturas paso a paso :

Оваа бесплатна веб-страница е специјализирана за читање. Содржината е целосно на шпански. Ништо не е како брзо учење! Да те водиме! Исто така, имате вежби погодни за почетници, средно и напредно ниво.

Ел Конјугадор :

Многу практична платформа, бидејќи ви овозможува да конјугирате кој било глагол на шпански! Внесете го вашиот глагол и кликнете на конјугиран за да ја видите „шпанската конјугација“. Корисно и лесно, имате и вежби, игри и граматички правила.

Шпански чекор-по-чекор :

Карим Јует, шпански учител, зборува за неговиот живот во Шпанија, неговите патувања, шпанската култура преку овој блог. Тој дава совети и трикови за започнување на шпанскиот чекор по чекор, како што сугерира името. Имате видео раздел што ќе ве однесе до неговата страница на YouTube. Вистинска размена на искуства и на човекот!

 Lingolia :

Оваа бесплатна страница посвети дел целосно на граматиката: времињата, речениците, глаголите, заменките, прилозите ... многу информации кои ќе ви помогнат да вежбате правилно да зборувате! Нема повеќе изговори со оваа страница! Исто така имате вежби за пишување во форма на работилница.

Избор на видеа и подкасти за да се асимилира со леснотија

Избор на видеа и подкасти за да се асимилира со леснотија

Ако имате визуелна и слуховна меморија, овој дел е за вас.
Достапни, видеа и подкасти се одличен начин за да научите некој јазик. Додека сте забавни и забавен начин, можете да научите насекаде и кога сакате интерактивно.
Видео galore да учат со флуидност и регуларноста!

Ги испорачуваме најдобрите сајтови, видеа или канали на YouTube за да ве обучиме на шпански.

 Вести во бавен шпански :

Ова е една од врвните сајтови кои нудат подкасти! Предупредување на страницата е наменета за луѓе со средно и напредно ниво. Овие подкасти се во форма на епизоди и емисии. Тие ќе ви овозможат да слушате корисни работи и да го совладате многу прецизен речник на различни теми: забава, екологија, политика, економија итн. Во прилог на тоа, ќе најдете казни за вокабулар кои соодветствуваат на секоја епизода.

Сигурно најдоброто подкаст сајт кој ви овозможува да добиете релевантни информации во лесен шпански и прилагодени на настава ритам кој нуди подобра асимилација и сето тоа, секоја недела!

Учителско видео :

Оваа страница наведува голем број видео лекции за почетници: интерактивни видеа како што се сцени од животи или се фокусираат на бои, броеви, како да се претстават, итн. Исто така, ќе имате граматички вежби, квизови. Секое видео трае помеѓу 3 и 6 минути и е придружено со транскрипција на неговата содржина. Совршен за почетниците и ресурсите се прилично добри. Големата предност на оваа страница е како што сугерира неговото име, видеа на наставници, па имате пристап до онлајн курсеви на апсолутно сите наставни предмети, освен шпански! А малку ревизија понекогаш не боли.

Белешки на шпански :

Оваа страница е напишана на англиски јазик, па затоа се препорачува да имате мало ниво на англиски јазик за да ги разберете категориите и чекорите. Ќе имате пристап до прогресивни класи преку широк избор на подкасти. Вие одберете го вашето ниво и преземете го вашиот пакет (плаќате).

Оваа страница е идеална за асимилација на вокабулар и граматика за да се стекне со добро ниво на шпански.

Малку екстра: ќе ги разгледате англискиот и шпанскиот јазик.

Кафе пауза шпански :

Ќе бидеш придружуван од Кара, студент кој учи истовремено како тебе и Марко, твојот учител. Повторно, оваа страница е на англиски и нуди 80 емитувања од секој 15 до 20 минути за почетници. Исто така, постојат подкасти за поискусни ученици кои сакаат да го зајакнат својот пишан и уссен шпански преку развивање на изрази и граматика!

Некои содржини може да се платат, бидејќи исто така имате пакети кои можете да ги купите (4 различни нивоа).

 Espagnolpod  :

Овој подкаст е одличен за почетници, нуди една лекција на ден која ви дава време да учат и да учат без проблеми. Наставникот преведува со бавен, јасен глас поголемиот дел од шпанскиот речник на француски јазик. Вие сеуште имате избор помеѓу неколку секвенци: граматичка точка, реченици и изрази, речник. Веб-страницата е многу интуитивна и едноставна со наведените епизоди на 300. Многу добра основа за почетници.

На картата :

За да научите јазик ефикасно, најдобриот начин е да отидете таму и да се потопите во својата култура. Ако не секогаш може да се стигне таму, A la carta нуди избор на телевизиски серии, емисии и шпански радија. Што да ги задоволиш сите и брзо напредуваш!

Radialistas :

Оваа страница е еквадорската асоцијација "Радиалистички апидијади и апидијади".

Ќе ви бидат понудени многу аудио фајлови кои ќе ги адресираат теми како што се граѓанска, географија, историја ... исто така ќе најдете интересни серии и видео конференции. За снимките, можете да ги најдете како текстуална датотека која ќе ви помогне подобро да ги асимилирате видеата. Вистинска мешавина на култура G и шпански за повеќето љубопитни.

Холамиго - научете шпански :

Одличен Јутјубски канал со различни видеа како курс и латинска култура: шпански замки, глаголи, чести грешки, шпански разговори, изговор. Сè е таму за да ви помогне да го разберете јазикот! Видеата се во краток формат, така полесно да останат фокусирани и да нема прецизност!

 ¡Aprende español со Саби! :

Претплата 52 000 YouTube канал, Саби нè учи на шпански во некои многу добро дизајнирани видеа. Видеата се многу јасни и концизни благодарение на сликите со шпански превод. Што збогатувате вашиот вокабулар.

Аудио-лингва :

Автентична соработка база на податоци за аудио датотеки, за да ја преземете или слушате онлајн, снимен од страна на мајчин шпански јазик. Подкастите се многу кратки (за 2 мин), тие се исклучително добро дизајнирани и регистрирани во CEFR (Заедничка европска референтна рамка за јазици). Индексирани на интелигентен начин, можете да ги реализирате вашите пребарувања според клучни зборови, возраст, нивоа, јазици, времетраење .. Навистина многу едноставен за употреба и интуитивен. Одличен начин да научите шпански со задоволство и споделување.

READ  Научете руски бесплатно и брзо

Забавувајте се да научите полесно 

Забавувајте се да научите полесно

 Најдобар начин за учење е да се забавувате. Можете брзо да уживате во учењето кога тоа се прави во пријатни услови! И токму во овој дел наведовме неколку ресурси за мешавина на учење и забава: игри, песни, видеа, социјални мрежи...

Babadum :

Многу пријатен сајт за учење додека си играте со зборови! Уживајте во учењето и консолидирањето на вашиот вокабулар и вашиот изговор благодарение на оваа страница која нуди 1500 зборови, 21 јазик и 5 игри.
Тоа е до тебе!

Сервантес :

Неколку игри со неколку нивоа! Прво изберете помеѓу нивоата на потешкотии на 4, а потоа во секој дел ќе имате избор помеѓу многу игри: крстозбори, логички игри, загатки, прашања со повеќекратен избор итн. Добра бесплатна база на податоци и целосно напишана на шпански само за вас.

Lyricsgaps :

Научете шпански пеејќи го тоа е тука. На оваа страница ќе најдете избор на песни на шпански, класифицирани во три нивоа на тежина: лесно, средно и тешко. Додека слушате, можете да го изберете типот на вежба што сакате. Веднаш штом ќе кликнете на копчето за играње, ви се достапни неколку режими: караоке, почетник, средно и експерт! Многу оригинален и забавен начин за учење.

 Околу Европа за 80 дена - шпански :

Повеќејазична страница за учење за млади луѓе кои сакаат да учат во мали групи или индивидуално, но самостојно! Три нивоа на учење јазик: откривање на секојдневни зборови и изрази. Другите нивоа се понапредни и ви дозволуваат да го продлабочите вашето знаење и да ви дадат информации за шпанската култура и јазик. Методот претставен на оваа страница е доста забавен и иновативен.

Limbo:

Оваа видео игра, создадена на иницијатива на Латинската унија, нуди нов начин на учење шпански и португалски онлајн.
Limbo е игра-улога игра која ќе ве однесе во лингвистички лавиринт во кој ќе се судрите со серија на предизвици. Авантури и стратегија, тоа е повеќе за децата и тинејџерите, но можете да го користите за да дознаете на која било возраст.

Speaky :

Глобална размена на заедницата врз основа на размена. Ќе го научиш својот мајчин јазик од партнер и ќе го стори истото на неговиот јазик! На оваа платформа за социјално вмрежување, ќе се сретнете со луѓе од 180 + земји и ќе зборувате повеќе од јазиците на 110. Како што разбирате, ќе вежбате со цела заедница која го дели вашиот интерес и вашите страсти. Целта е да разговарате преку разговор, видео и аудио повици. Апликацијата е достапна на iTunes и GooglePlay.

LingQ :

Уште еднаш заснована на заедница, оваа платформа ќе ви помогне да го научите и подобрите вашиот вокабулар преку читање на датотеки за преземање, учител само за вас, интерактивни вежби и учество во разговорите. Блиску до социјална мрежа, ќе се сретнете со луѓе, како тебе, низ целиот свет и зошто да не се дружите. Секогаш е убаво да имате нога на земја на другиот крај од вашиот дом?
Исто така достапни на iTunes и GooglePlay

Полиглот клуб :

Заедница на членови на 730,000 денес. Реализиран малку поинаков, но исто толку убав, бидејќи сајтот ви овозможува да се поврзете со луѓе со тоа што ќе ги сретнете практично или физички за да го научите јазикот. Редовните состаноци се организираат на јавни места или барови. А многу убав начин да се практикуваат.

Работи го акцентот да изгледа како вистински локален

Работи го акцентот да изгледа како вистински локален

 Без лоша репутација за нашиот англиски акцент, ние француски, благодарение на нашите латински сличности со шпански, ние сме сосема способни да имаме добар изговор. Вие само треба да имате соодветни ресурси и малку храброст и тоа е она што го нудиме овде.

 Forvo Español  :

Платформата исклучиво врз основа на изговорот на зборовите, кои самите, се снимаат од интернет корисниците. Вие само треба да ги напишете зборовите во лентата за пребарување и страницата ќе ви ги стави различните снимки на зборовите според шпанските акценти. Споредете и одберете свој акцент меѓу зборовите 127.504 зачувани на страницата!

Како да се изговара :

Вистински повеќејазичен аудио речник за изговор на Интернет и бесплатно! Ништо не може да биде поедноставно и попрактично: сè што треба да направите е да го проверите полето „шпански“ и да го напишете зборот во лентата за пребарување. Последователно, кога ќе кликнете на изречено, страницата ве упатува на посебна страница на вашиот збор. На оваа страница ќе најдете: аудио датотека за изговор, превод на други јазици. Убавиот мал допир е системот за гласање за нивото на тежина на изговорот на секој збор (лесен, тежок, многу тежок).

Лесно изговор :

Оваа страница не е ништо повеќе од верзија за изговор во стилот „Google Translate“. Вистински шпански фонетски преведувач: напишете го вашиот текст на шпански и слушајте го. Потоа ќе можете да тренирате во целосна автономија. Имате избор помеѓу стандарден или мексикански шпански .. Нешто да ги разликува задоволствата!

 Телевизија Теле Мартин  :

Мартин ве води на улиците на Шпанија, ништо подобро да научиш и да го подобриш изговорот во видеа! Ќе видите типични изрази коментирани од минувачите, насловите на филмови и вокабулар, сортирани по тема, сè е таму. Можете дури и да научите 10 начини да нарачате пиво со изглед како вистински локален!
Видеата се оригинални и забавни. Одличен начин да го „ставите акцентот на шпански“: култура, патувања и учење заедно!

 Научете насекаде со мобилни апликации

Научете насекаде со мобилни апликации

 

Мобилност и едноставност на овој дел!
Откривме врвни мобилни апликации признати за нивниот висок квалитет на настава. Од сега, земете го вашиот шпански учител во вашиот џеб. Учењето ќе стане задача на најбогатите!

 MosaLingua :

Апликацијата MosaLingua, за 4,49 евра, е вистински учител по шпански што може да ја носите со себе насекаде! Неговиот метод е поставен на систем на распоредени повторувања што ви овозможува да научите вокабулар и готови изрази, со цел да комуницирате многу брзо. Апликацијата се заснова на основните работи: изговор, вокабулар, разбирање. Многу едноставен начин за асимилација. Достапни се десет нивоа кои целосно се прилагодуваат на вашето знаење. Малку дополнително: вашиот супер виртуелен учител не се двоуми да ве предупреди кога го запоставувате учењето.

READ  Научете странски јазик ефективно: бесплатна обука

 Шпански Немо :

Апликацијата Немо е достапна бесплатно на iTunes или GooglePlay. Оваа апликација се фокусира на вашиот изговор, бидејќи вклучува аудио функции користејќи снимање.

Плус: целосно е прилагодлив, зависи од вас да поставите свој простор за учење во целосна автономија. Тоа е вистинска работа на меморијата, бидејќи се фокусира на основата: најчестите зборови и изрази. Нема вистински курс, тоа е прилично прогресивно и персонализирано образование да студирате како што сакате.

Шпански лекција :

На iPhone или Android, шпанската лекција е платена апликација 3,59 евра.
Неговиот метод: комплетни и офлајн лекции преку граматика, конјугација, вокабулар и интерактивни вежби за слушање. Одлична апликација и многу добар квалитет на наставата, исто така имате можност да работите на вашиот изговор.

Duolingo :

Една од најпознатите апликации досега, забавна и со висок квалитет. Со добра причина можете брзо да станете обожавател. Принципот е како видео игра благодарение на системот за бонуси. Ќе заработувате поени за секој точен одговор, а ќе губите поени за секој неточен. Имате различни нивоа на кои постепено ќе се искачувате низ кратки лекции од пет минути дневно. Што ќе ви помогне да ги пополните дупките во текот на денот додека сте продуктивни! Методот се заснова на вежбата за превод.
Достапно на Android и iOS.

Babbel :

Babbel е многу комплетна апликација која може да се пофали дека може да ве направи двојазичен.
Тој нуди два вида модули: речник или алатки.
Благодарение на неговиот разигран интерфејс, ќе откриете интерактивни активности, усни и писмени вежби. Интересот на апликацијата е да научи шпански од секојдневните дискусии. Алатката содржи препознавање глас што ви овозможува да работите на вашиот акцент. Часовите траат 15 минути, многу корисни за оние кои имаат помалку време пред себе. Значи, само една лекција на ден е доволна за да го зголемите вашето шпанско знаење.
Учењето шпански со Babbel е бесплатно, но за да пристапите до сите курсеви, мора да се претплатите на претплата од 9,99 евра месечно.

Busuu :

Целосно бесплатна апликација фокусирана на вокабуларното учење!
Различни часови за вокабулар, аудио дијалози кои ќе ви овозможат да го подобрите вашето слушање на јазикот, изговорот, правописот, граматиката ... игриво учење преку игри и тестови. Идеална апликација која ви ги дава сите клучеви за брзо учење. Останете поврзани трајно преку офлајн режим, вашата интернет конекција повеќе нема да биде изговор.

Аголот за вашите деца и тинејџери

Аголот за вашите деца и тинејџери

Помладите ќе почнете да учат јазик што побрзо ќе го направите. Ова е време да се оди на нападот. Произведете ги овие различни веб-страници и мобилни апликации на вашите деца или тинејџери. Тековно, разиграно, креативно, накратко, друг начин за учење и комплементација на училиште!

Едука јазици деца :

Многу комплетна страница со голем број образовни ресурси за учење шпански на деца од 3 до 11 години. Предноста на оваа страница е што нуди различни методи за поддршка на вашите деца во учењето шпански. Повеќето од понудените едукативни материјали се наплаќаат, но многу комплетни: ДВД-а, книги, ЦД-а, списанија, детски рими и едукативни игри.
За да одиме понатаму, тие исто така нудат избор на едукативни страници на шпански за да ви дадат толку малку дополнително што ви треба. Најдобрата понудена поддршка е ПетраЛингуа и Моите први зборови.
Така, ќе можете да им пријдете на децата со теми од секојдневниот живот преку активности во разиграниот свет, благодарение на хероите што се претставени во методите на учење. Да ги споделите со семејството, направете ги вашите деца да одат на авантура!

Образовен софтвер:

Преку областа на членството, вашите деца можат да комбинираат часови и учење на јазик.
Има неколку секции од градинка до колеџ, во кои ќе најдете практични вежби по математика, француски или будење. Од наша страна, она што нè интересира овде се шпанските игри. Вистинска паметна платформа која ги комбинира практичните вежби и забавните игри за да им помогне на вашите деца за време на нивната училишна програма.

Се забавувам на шпански :

Мобилна апликација наречена „Holà“ направена на лесни јазици. Тоа е преку песни, игри, приказни и книги што ќе ги научат вашите деца. Поминувајќи низ Снежана, Пепелашка, Заспаната убавица, секоја од приказните ќе ги запознае вашите деца со нови изрази и нови зборови. Мешавина од забава и музика што никогаш нема да ги измори. Игрите се базираат на меморирање како играње карти, боење страница, погодување итн. Оваа мобилна апликација нуди и купување книги, 1-ви е бесплатен, и можете да ја прегледувате на неколку телефони со иста сметка, додека другите ќе треба да се плаќаат.

Kidilangues :

Врз основа на истиот принцип на забава, оваа платформа нуди песни, забава како што се квизови, загатки, мемориски игри кои овозможуваат, покрај учењето на јазикот, да се запознаат со шпанската култура! Она што го отвора умот на вашите деца, без да мора да биде секогаш зад нив. Целосно бесплатно и бесплатно!

Pilipop :

Друга мобилна апликација (iOS и Android), за вашите мали деца на возраст од 5 до 10 години. Тие ќе бидат ангажирани во разигран и интуитивен универзум, благодарение на методот исклучиво базиран на орален, со повеќе од активности на 200! Многу лесен за употреба, вашите деца ќе ги сакаат и вас!
Плус: претплата која им овозможува на членовите на семејството да имаат пристап до апликациите на 3: Пили Поп Англиски, Пили Поп Еспањол и Пили Франс Поп.

Романтични правци :

Упатство наменето за возраст од 9 до 13 години, кое вклучува шест бесплатни модули за користење кои работат независно. Целта на оваа страница е едноставно да промовира меѓусебно разбирање на романските јазици. Овие шест јазици се каталонски, шпански, француски, италијански, португалски и романски. Оваа врвна алатка на тој начин ги промовира овие јазици заедно и го олеснува истовременото наместо последователно учење.

Благодарение на овој широк избор, јазикот на Дон Кихот нема да има повеќе тајни за вас!

Заборавена лозинка?