Целосно бесплатна премиум обука на OpenClassrooms

Хонорарното работење е сон на многу луѓе: да се занимавате со вашите хоби, да работите на интересни проекти и да не примате нарачки од луѓе…….

Но, за да започнете независно, треба да имате минимум организација.

Каков статус треба да изберете?

Што ќе продадете, на кого и за која цена?

Каде и како ќе ги најдете вашите први клиенти и како ќе ги задржите?

Како можете да се разликувате од конкуренцијата?

Како ефикасно ќе управувате и ќе го развивате вашиот бизнис?

Како ќе ги организирате вашите секојдневни активности?

Во овој курс, ќе ви помогнам да се поставите како хонорарец и да разберете што носи иднината за да бидете подобро подготвени. Заедно ќе ги разгледаме основите за започнување бизнис: работното место, комуникацијата, секојдневните организациски активности и многу повеќе.

Дали сте подготвени да го направите скокот?

Продолжете со читање на статијата на оригиналниот сајт→

READ  Водете ја вашата публика во дигиталните професии