Имате интервју за работа, средба со важен клиент или едноставно сакате да бидете против вашиот шеф и сакате да издвоите.
Но, блесокот во општеството не е вроден, најпрво ќе мора да се фати заводлива јавна личност.

Воз, твоето огледало ќе ти биде најдобар пријател:

Сјајот во општеството не може да се импровизира, па затоа е подобро да вежбате пред да се фрлите.
Ова е особено важно ако сте срамежливи или задржани.
Значи, се соочи со огледалото и научи да зборува, да се насмевнува и да се одржи правилно.
Можете дури и да се преиспитате за да ја прегледате вашата изведба за да направите некои корекции.
Бидете внимателни, сепак, да не падне во улога игра, идејата е да се работат вашиот потенцијал според вашата личностмора да останете сами.

Не го занемарувајте вашиот кодекс на облекување:

Дури и ако навиката не го прави монахот, таа вели многу за вашата личност, па ние посветуваме посебно внимание.
Погледни го својот изглед без да избере намерно провокативна облека која може да има спротивен ефект.

Да знаат како да ги интересираат другите:

И за да бидете интересни, мора да знаете како да се изразат, важно е да го поддржите секој разговор.
За тоа, работа на вашиот начин на изразување себе и особено развивање на вашата општа култура.
Не се ограничувајте на одредена област, па не двоумете се да читате весници, да бидете во тек со најновите национални и меѓународни вести и сите зуи.

READ  Знајте како да донесувате вистински одлуки

Додајте допир на хумор:

Нема ништо подобро да се опушти атмосферата и да се привлечат добрите елеганции на слушателите.
Бидете внимателни, сепак, да не одите подалеку, ризикувате да тргнете. Користете хумор во мали дози.
Луѓето ќе сакаат да разговараат со вас ако имате уметност и начин на справување со хумор.

Одете на другите:

И со насмевка молам! Немојте да се колебате да им пристапите на луѓето, ако го направите со насмевка тековната ќе помине полесно.
Не заборавајте да се насмевнам, бидејќи тоа е знак на самодоверба и осигурување.

Знајте како да задржите некоја мистерија за себе:

Не е неопходно детално да се открие вашиот живот за време на разговор.
Вие многу добро може да се држи до општите информации за професијата тип или дури и страст.
Кога станува збор за други аспекти од вашиот живот, толку повеќе сте изненадени, толку повеќе љубопитност ќе се чувствувате.