Овој MOOC е наменет за сите заинтересирани за основање микро-претпријатие.

Тоа ќе овозможи да се разберат условите за создавање на микро-претпријатија, правата и обврските на микро-претприемачите како и формалностите што треба да ги извршуваат вторите.

Формат

Овој MOOC има три сесии и ќе се одржува во текот на три недели.

Секоја сесија се состои од:

– видео во траење од околу 15 минути илустрирано со дијаграми;

- квиз кој овозможува добивање на сертификат за успешно следење.

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Со скратено работно време: пречекорувањето на законското работно време доведува до преквалификација на договорот со полно работно време