Кредит Агрикол или зелената банка која ги поддржува земјоделците повеќе од 130 години е една од најважните банки во Франција. Со повеќе од четириесет национални штедилници и 25 милиони клиенти, банката им нуди на своите клиенти, компаниска картичка Кредит Агрикол која е картичка која дава неколку поволности. Ајде да ја истражиме оваа картичка заедно.

Што е членска картичка на Кредит Агрикол?

La банкарска компанија Кредит Агрикол денес има речиси 10 милиони членови кои имаат корист од неколку предности:

  • секој член претставува еден глас без разлика на бројот на акции што ги поседува;
  • член може да даде свое мислење на генералниот состанок на неговиот локален меѓусебен;
  • член има пристап до членска картичка и до книшка за член, корисни за личноста и неговата околина;
  • член е одговорен за локалниот развој во својот регион, постојано е информиран за проектите на неговата банка на терен во рамките на локалниот развој.

Членската картичка на Кредит Агрикол е како класична картичка. Тоа ви овозможува да преземете неколку чекори како што се повлекување пари од дистрибутери во Франција и во странство, извршување експресни бесконтактни плаќања, правење итно задолжување или одложено задолжување.

Придобивките од корпоративната картичка Crédit Agricole за заедницата

Членската картичка на Кредит Агрикол има неколку придобивки за заедницата и развојот на регионот во кој делувате. Всушност, со извршување на различни трансакции со користење на вашата картичка, на регионален заемно придонесува за заеднички фонд со цел да се спроведат асоцијативни проекти во вашата област. Затоа, оваа картичка поддржува локални проекти и го поттикнува развојот на регионот. Меѓу проектите поддржани од Кредитна Агрикол картичка на компанијата слика:

  • културни и спортски активности;
  • зачувување на наследството;
  • образование;
  • мали индустриски проекти.
READ  Надомест и породилно отсуство

Треба само да се претплатите на акции со Кредит Агрикол. Ова ќе ви овозможи да имате корист од неколку предности. Повеќе од класична картичка, картичката на компанијата Кредит Агрикол ви нуди многу други предности како што се пристап до различни видови осигурување и помош на повеќе нивоа. Членската картичка на Кредит Агрикол ви овозможува да имате корист од групната стапка во списокот на национални споменици поддржани од Фондацијата Crédit Agricole Pays de France.

Членската картичка на Кредит Агрикол е мапата на посветени клиенти-членки. Тоа е солидарна картичка, корисна за личноста и за заедницата. За секое повлекување или уплата, банката уплаќа по еден евроцент во заеднички фонд. Овој евроцент е целосно финансиран од банката. Благодарение на овој фонд, директорите избрани на генералниот собир поддржуваат локални солидарни проекти за вработување, здравство, образование, заеднички живот, животна средина, спорт и социјални врски.. Корпоративната банкарска картичка се прилагодува на вашите желби. Постојат различни видови корпоративни картички: класична, премиум картичка и супер премиум картичка, Виза картичка или MasterCard.

Предности на MasterCard членот на Кредит Агрикол

меѓу Компаниски картички на Кредит Агрикол, пресметајте ја MasterCard која на нејзиниот сопственик му дава неколку предности. Со оваа картичка можете да подигнете пари на банкомати. Можете да платите за вашите купувања со картичка кај сите трговци што ги прикажуваат логото на CB во Франција и MasterCard во странство. На крајот на секоја трансакција, точниот износ се дебитира од вашата сметка. Во некои случаи, на вашата сметка ќе се наплаќа надомест. Ако одите во странство, можете да се сретнете со вашиот советник за тој ги прилагодува вашите тавани според вашите потреби.

READ  Што треба да знаете за задржување

Во странство со секоја трансакција ќе плаќате данок. За плаќање во евра не се плаќа провизија во рамките на Европската економска област, и во шведски круни во Шведска. Вашата картичка Член на Кредит Агрикол ви овозможува да имате пристап до услуги за помош или осигурување. Ако вие или член на вашето семејство сте жртва на побарување, банката бара од вас да го пријавите во рок од 20 дена од нејзиното појавување за да може да корист од услугата за помош на CA. Експресното плаќање е иновативен и брз начин што можете да го користите со вашата картичка. Понатаму, бидејќи Кредит Агрикол е посветена на животната средина, за секоја трансакција, еден евроцент се уплаќа во заеднички фонд.